Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una seixantena d’esportistes de Girona participen en els Jocs Internacionals Tricolor de la ciutat de Reggio Emilia

L’Ajuntament de Girona promou i organitza la participació dels i les joves atletes de la ciutat en la competició esportiva que té lloc aquesta setmana a Itàlia

Imatge de la trobada del regidor Àdam Bertran amb l’alcalde de Reggio Emilia Luca Vecchi i la regidora Raffaella Curioni

Una seixantena d’esportistes de la ciutat de Girona participen en les especialitats d’handbol, judo i voleibol de la 7a edició dels Jocs Internacionals del Tricolor, que tenen lloc a la ciutat agermanada de Reggio Emilia aquesta setmana, del 24 al 29 de juliol. Es tracta de joves d’entre 14 i 16 anys del GEiEG, de l’Associació Girona Judo, del Club Esportiu Vòlei Girona i del Club Voleibol AVAP Girona. L’Ajuntament de Girona promou, facilita i coorganitza la participació de les persones joves en aquest esdeveniment des de la seva tercera edició, l’any 2005. 

El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i personal tècnic del Servei d’Esports del consistori han acompanyat els clubs a Reggio Emilia. Durant la visita a la ciutat, a banda de les competicions esportives, està previst un extens programa d’activitats. Aquest matí, el regidor s’ha trobat amb l’alcalde de la ciutat italiana, Luca Vecchi, i la regidora d’Educació, Coneixement, Ciutat Universitària i Esports, Raffaella Curioni.  

"Aquestes activitats reforcen l'agermanament històric que hi ha entre les dues ciutats. Aquest any s'ha restablert aquesta col·laboració i esperem reforçar-la en properes activitats", ha assegurat el regidor Àdam Bertran, que amb l'alcalde de Reggio Emilia s'han compromès a reforçar aquest agermanament.

Els Jocs Tricolor representen un esdeveniment esportiu amateur, així com un espai de trobada inclusiu, educatiu i intercultural. Se celebren cada 4 anys, a excepció d’aquesta última edició que s’ha vist ajornada un any amb motiu de la pandèmia. La cinquena edició del 2015 va reunir unes 2.400 persones d’entre 11 i 17 anys, mentre que la sisena edició del 2018 va comptar amb la participació de més de 3.000 joves atletes d’entre 13 i 17 anys. Des dels seus inicis, els jocs han involucrat a més de 20.000 joves atletes de tot el món, en les disciplines esportives més diverses. 

En aquesta edició hi participen més de 1.000 atletes de 21 països d’arreu del món, a banda dels i les atletes italians. Girona és l’única ciutat participant de Catalunya, convidada per la seva estreta relació amb la ciutat italiana. Girona i Reggio Emilia són ciutats agermanades des de fa més de 40 anys. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.