Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona rep la visita d’una delegació de Reggio Emilia

L’alcaldessa Marta Madrenas i l’alcalde de la ciutat italiana, Luca Vecchi, han encapçalat la trobada que ha tingut lloc al consistori. La comitiva visitarà demà el cartell que visibilitza els agermanaments de Girona i que s’ha instal·lat a l’entrada oest de la ciutat. 

Imatge de la rebuda de la delegació de Reggio Emilia

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest matí una delegació de Reggio Emilia, encapçalada per l’alcalde de la ciutat italiana, Luca Vecchi. La trobada ha tingut lloc a l’Ajuntament de Girona i ha comptat també amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; de la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, i del regidor d’Educació, Esports i Infància, Adam Bertran.  

Durant la trobada, s’ha parlat sobre l’estratègia de desenvolupament del turisme a la ciutat i les potencials àrees de cooperació. Tot seguit, s’ha fet un passeig per la ciutat de Girona, i a la tarda es visitarà la Universitat de Girona, la Llar d’Infants El Pont i l’Escola Carme Auguet. 

El dijous la delegació visitarà els equipaments culturals municipals i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. També es desplaçaran fins al carrer que porta el nom de la ciutat de Reggio Emilia, al barri de Pla de Palau – Sant Pau, i a l’entrada oest de la ciutat, on s’ha instal·lat el cartell per visibilitzar els agermanaments de Girona. Aquest plafó té l’objectiu donar a conèixer els quatre agermanaments històrics de la ciutat de Girona: Reggio Emilia (Itàlia), Albi (França), Bluefields (Nicaragua) i Farsia (Sàhara Occidental). La col·locació del senyal s’ha dut a terme en el marc del projecte d’internacionalització de la ciutat, subvencionat parcialment pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

L’agermanament amb la ciutat de Reggio Emilia va ser el primer que va fer la ciutat, ara fa 41 anys. El va seguir el de ciutat d’Albi, que es va formalitzar el 1985. Les unions amb les dues ciutats europees estan motivades per les semblances amb Girona i han servit de marc per promoure una cooperació urbana continuada durant dècades en àmbits com l’esport, la joventut, la cultura o l’educació. Enguany, la ciutat de Girona tornarà a participar en els Jocs Internacionals Tricolor que organitza la ciutat italiana amb la presència d’una delegació de joves atletes gironins i gironines, i s’està desenvolupament un projecte d’intercanvi juvenil europeu per treballar la sostenibilitat i la inclusió.

Per altra banda, Girona fa 35 anys que manté l’agermanament solidari amb Bluefields i 25 anys amb Farsia. Ambdós acords són fruit dels lligams internacionals històrics que han mantingut diferents entitats gironines amb aquests territoris. Aquestes associacions han treballat i desplegat projectes de cooperació amb gran impacte en l’educació o la sanitat, els quals han tingut com a denominador comú la defensa dels drets humans. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 137 resultats.