Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà la Conferència final del projecte WEAVE

Tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè el 16 de setembre de forma presencial i també en línia.

Girona acollirà el proper 16 de setembre, al Centre Cultural La Mercè, la conferència final del projecte WEAVE (https://weave-culture.eu/) en el qual hi participa el CRDI de l’Ajuntament de Girona. Aquest esdeveniment (que també es podrà seguir en línia) explorarà les connexions entre el patrimoni material i immaterial, les comunitats culturals i el procés de transformació digital de les organitzacions del patrimoni cultural. El programa s'obrirà amb diversos ponents, continuarà amb una presentació dels principals resultats del projecte i una taula rodona sobre com potenciar la capacitat de les institucions del patrimoni cultural per a la transformació digital i la millora en el compromís amb les comunitats. Al final de l'acte, un dinar de networking donarà la paraula a tots els participants amb l’objectiu de promoure un debat animat seguint la inspiració del programa.

La llengua de la conferència serà l’anglès i la participació a la mateixa és lliure i gratuïta, amb l’obligatorietat de registrar-se prèviament. Es pot accedir a la informació del programa i el formulari de registre en aquest enllaç.

WEAVE és un projecte europeu cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa CEF Connecting Europe Facility que té la voluntat de contribuir a preservar, per a les generacions futures, la riquesa de la identitat europea i la seva pluralitat cultural. El projecte compta amb dotze socis que representen els següents països: Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Eslovènia, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Regne Unit i Xipre.

El projecte té com a objectiu principal establir enllaços entre la cultura tangible i intangible, per tal de donar veu a expressions culturals de diferents territoris d'Europa a través de la plataforma del patrimoni digital, Europeana. També forma part del projecte el desenvolupament d'eines tecnològiques al servei del patrimoni que en aquest cas se centraran principalment en la representació 3D. Pel que fa a la participació del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), aquesta consisteix en l’aportació a Europeana de fotografies, vídeos i objectes 3D (a partir de la reproducció en fotogrametria) així com l’organització de la conferència final del projecte a la ciutat de Girona.

El dia abans de la conferència (el 15 de setembre a les 19h) tindrà lloc al cinema Truffaut la projecció del documental “Més que castells” produït pel CRDI en el marc del projecte WEAVE i realitzat pels alumnes del CIFOG (Cicles Formatius Girona). L’assistència és lliure i gratuïta amb inscripció prèvia obligatòria mitjançant un correu a arxiumunicipal@ajgirona.cat o per telèfon al 972 221 545.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 136 resultats.