Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament participa a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats parlant de la transició digital a les administracions públiques

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats dedica un espai als reptes i bones pràctiques perquè les ciutats petites i mitjanes avancin en la transformació digital i Girona hi ha presentat la seva experiència.

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats (European Week of Regions and Cities) és un dels esdeveniments europeus més importants en matèria de desenvolupament urbà i regional. Durant els quatre dies que dura l’esdeveniment, les ciutats i les regions poden presentar les seves experiències en mobilitat sostenible, en creació d’ocupació, en governança, i en tots aquells àmbits d’innovació en les que les ciutats tenen la capacitat d’intervenir per millorar la vida dels seus ciutadans. 

En aquesta dinovena edició, amb la coorganització de la xarxa Eurotowns, la xarxa de ciutats petites i mitjanes de la que Girona forma part, i del Comitè Europeu de les Regions, s’ha organitzat un Workshop sobre reptes i solucions per avançar en la transformació digital dirigida especialment a ciutats petites i mitjanes. L’Ajuntament de Girona hi ha participat a través de la intervenció del seu expert en assumptes digitals que, juntament amb experts d’altres ciutats com Gävle o de la Cambra de Comerç d’Eslovènia, han parlat sobre els reptes i les oportunitats de digitalització de les ciutats petites i mitjanes. 

Des de Girona, s’ha posat en relleu el lideratge de la ciutat en transformació digital a escala regional i s’han plantejat els principals reptes del futur com la necessitat d’augmentar el nombre de transaccions electròniques fetes pels ciutadans i de reduir l’escletxa digital. Per aconseguir-ho, és necessari redissenyar els sistemes d’informació de la ciutat i per a fer-ho les noves tecnologies com el Blockchain poden ser una eina molt útil. La ciutat de Girona ha posat èmfasis també en la necessitat de millorar la interoperabilitat entre les diferents administracions per tal de millorar i facilitar els tràmits amb la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 135 resultats.