Header: Relacions externes

Relacions externes

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat a Girona commemoren conjuntament el Dia d'Europa de l'any 2019

L'acte institucional ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat un any més de forma conjunta el Dia d’Europa a la ciutat. A l’acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal, hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Durant l’acte, l’alcaldessa Marta Madrenas, el vicepresident Fermí Santamaria i el representant del Govern de la Generalitat Albert Ballesta han llegit conjuntament el manifest institucional de la jornada, en què s’han posat en relleu els reptes actuals de la Unió Europea i s’ha destacat que “a banda de tots aquests reptes, els europeus tenim moltes coses en comú que de ben segur ens uneixen: és en aquests escenaris que hem d’insistir a destacar els avantatges d’una Europa unida i exigir que tots els conflictes dins el si de la Unió Europea es resolguin d’acord amb els valors que la defineixen”.

En el marc de la commemoració de l’efemèride, s’ha explicat també el projecte guanyador de la Beca Premi d’Europa 2018, impulsada per l’Ajuntament de Girona. Es tracta de la proposta @Volta_a_Europa, de l’Institut Santa Eugènia, a través de la qual s’ha treballat de forma transversal a través de diferents matèries amb l’objectiu d’afavorir el coneixement d’Europa i les seves institucions, així com promoure el treball en equip i el pensament crític de l’alumnat, fomentant la tolerància i el respecte davant la diversitat cultural, lingüística i religiosa. Els encarregats de donar-ne els detalls durant l’acte han estat el director del centre, Francesc Martí, i la coordinadora pedagògica, Mercè Sànchez.

L’acte ha comptat també amb la presentació de la iniciativa per a la inclusió de la sardana en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que ha anat a càrrec del coordinador de la proposta, Josep Clavé.

En la part final de la jornada, el grup de l’Escola de Cobla del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, dirigits pel professor Francesc Cassú, ha interpretat la sardana Europa, de Josep Prenafeta. Per cloure l’acte, s’ha projectat l’audiovisual Esculpint Europa, de l’Associació Amics de la UNESCO, i s’ha escoltat l’himne d’Europa.

Programa de l'acte 2019
Declaració institucional
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 141 resultats.