Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obren les inscripcions dels cursos gratuïts per millorar l’ocupació laboral 

Del 16 de gener al 22 de març, s’han programat 20 càpsules formatives. Més de 600 persones van participar en els tallers i sessions organitzats al llarg del 2023.  

Dues imatges de les sessions del 2023

L’Ajuntament de Girona ha obert el període d’inscripcions dels cursos gratuïts per millorar l’ocupació laboral. En total s’han programat 20 càpsules formatives del 16 de gener al 22 de març. Es tracta de sessions i tallers ajustats a les exigències del mercat de treball i dirigits a optimitzar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur o en recerca de millora laboral i, en conseqüència, contribuir a augmentar les seves possibilitats de trobar feina i mantenir-la. L’any 2023, un total de 613 persones (209 homes i 362 dones, i 42 persones que no van definir-ho) van participar en els cursos.

“El programa SMObilitza’t durant l'any 2023 ha estat un èxit. S'ha confirmat l’interès de les persones que es troben en procés de recerca de feina o millora de l’ocupació en aquest format de càpsules curtes i molt pràctiques. Aquest any 2024, des del Servei Municipal d'Ocupació ja hem reprès la programació de més sessions amb diferents temàtiques, per així donar resposta a les diferents necessitats i inquietuds”, ha afirmat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.

Els cursos es divideixen en quatre categories i per inscriure-s’hi s’ha de fer a través del web girona.cat/smo. Per una banda, hi ha l’Aula de competències, des d’on es duen a terme formacions centrades en el capital humà i en el desenvolupament de competències transversals. Els cursos que s’han organitzat per aquest primer trimestre del 2024 estan enfocats en treballar la comunicació, el treball en equip, la gestió del temps i l’autoconeixement. Aprofitant l’inici de l’any, les activitats també se centren en la gestió del canvi i en la conceptualització d’aquest com a motor de desenvolupament personal i laboral.

Dins la categoria de Feinalab, s’organitzen tallers pràctics enfocats a conèixer els nous paradigmes i les noves tècniques de metodologies de recerca de feina i de gestió de recursos humans. Per exemple, les persones interessades podran aprendre enguany a fer el currículum amb l’eina digital de disseny gràfic Canva, a realitzar un vídeocurrículum, a gestionar el LinkedIn i a practicar els processos de selecció per competències i les entrevistes de feina.

Pel que fa a Ocupacions amb opcions, es realitzen sessions per conèixer les oportunitats laborals que ofereixen els sectors laborals amb millors perspectives de creixement i generació d’ocupació a la ciutat. Es tracta de sessions organitzades en col·laboració amb empreses, gremis, patronals i associacions empresarials. Aquest trimestre es treballarà l’administració pública, la construcció sostenible i la transformació del sector alimentari.

I, per últim, l’SMOemprèn va dirigit a persones en procés d’iniciar o fer créixer un projecte d’emprenedoria. Des del servei, es pretén donar eines i recursos per incrementar les possibilitats d’èxit d’aquest procés.

Per a més informació es pot consultar la programació completa.

Tornar