Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obre una nova edició del Programa 30 Plus que permetrà la contractació de 43 persones

L’objectiu és afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur, especialment dels col·lectius majors de 45 anys i aturats/des de llarga durada.

L’Ajuntament de Girona ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a la contractació de persones dins el programa 30 Plus. Aquest va dirigit a afavorir la inserció laboral de persones desocupades majors de 30 anys, preferentment a majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada. El programa permetrà la contractació de 43 persones. Les empreses interessades a realitzar contractacions de personal en el marc d’aquest programa han de contactar amb el Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Girona, que s’encarregarà de fer la preselecció de candidatures com a entitat promotora. 

"Amb aquests ajuts volem actuar especialment sobre l'atur de llarga durada, que afecta greument les dones. Per això, des de l’SMO posem totes les eines per posar fi a les situacions que dificulten una ocupació digna i de qualitat”, ha afirmat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio. 
 
El programa 30 Plus és un projecte subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal que ofereix una subvenció de 1.260 euros mensuals per a contractes de jornada completa, fins a un màxim de 9 mesos, i de la seva part proporcional per a contractes a jornada parcial amb un mínim de 20 hores setmanals. 
 
Per poder acollir-se a aquesta subvenció, l’empresa ha d’oferir un contracte mínim de 6 mesos en qualsevol modalitat contractual, excepte contractes de substitució, interinitat o relleu, entre altres requisits. El període de subscripció de contractes és des del 2 d’octubre fins a l’1 d’abril de 2024 i les empreses tenen un termini de 2 mesos, des de la data d’inici del contracte, per sol·licitar la subvenció.
 
Per altra banda, les persones contractades dins aquest programa rebran una formació professionalitzadora amb l’objectiu de millorar la seva qualificació professional. La formació, de 20 a 100 hores, estarà vinculada al lloc de treball atenent el perfil de la persona contractada i a les necessitats o requisits tècnics del lloc de treball i de l’empresa contractant. La formació es pot fer abans o durant la contractació.
 
El Servei Municipal d’Ocupació gestiona des de 2016 aquests ajuts a la contractació que permeten l’ajut a empreses a la contractació de persones de Girona i comarca. Des de la primera edició, s’han pogut contractar, en el marc d’aquest programa, un total de 238 persones. El 74% d’aquests contractes han estat per a dones. 
 
Per a més informació podeu consultar la web de l’SMO

Tornar