Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona llança un nou producte turístic sobre la gastronomia local amb tallers, plats de temporada i visites guiades a les hortes de Santa Eugènia

L’objectiu és oferir a la ciutadania i al turisme de proximitat una nova forma de gaudir de la ciutat explorant les delícies gastronòmiques del municipi, aprofundint en les arrels de l'horta local i descobrint els secrets de la cuina tradicional.

L’Ajuntament de Girona ha llançat un nou producte turístic sobre la gastronomia local. Es tracta de tallers gastronòmics, plats de temporada per assaborir als restaurants i visites guiades a les hortes de Santa Eugènia. L’objectiu és oferir a la ciutadania, al turisme domèstic i al de proximitat una nova forma de gaudir de la ciutat explorant les delícies gastronòmiques del municipi, aprofundint en les arrels de l'horta local i descobrint els secrets de la cuina tradicional. La iniciativa s’engloba dins la marca Menja’t Girona, que pretén consolidar la ciutat com a destinació turística sostenible i proporcionar noves experiències turístiques que enllacin patrimoni natural, gastronòmic, hortícola i cultural. 

“Estem compromesos amb el creixement i el desenvolupament del nostre sector turístic com a eix vital per la ciutat de Girona. Aquest turisme, però, ha d’oferir experiències autèntiques que reflecteixin i transmetin la nostra història i les nostres tradicions de la terra i la cuina. Si aconseguim tenir un profund respecte per aquestes, podrem oferir noves, enriquidores i autèntiques experiències locals sostenibles. Aquestes jornades pretenen mostrar les nostres arrels i les tradicions a través de la rica gastronomia gironina que compta amb la col·laboració del nostre excel·lent sector de la restauració i l’hostaleria”, ha destacat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras.

Sota la guia de mestres culinaris/àries experts/es i de professorat de l’Escola d’Hostaleria de Girona, es duran a terme sis tallers gastronòmics que brindaran l’oportunitat a les persones assistents d’endinsar-se en els secrets de la cuina amb productes d’horta de temporada. Les sessions permetran conèixer la riquesa de la gastronomia de Girona i les persones participants aprendran, crearan i degustaran plats únics utilitzant ingredients frescos d’horta locals. 

El primer taller, que porta per títol “Del camp a la conserva”, girarà al voltant de la preservació dels sabors de l’horta durant tot l’any a través de conserves, melmelades i confitats. Tindrà lloc el 30 d’octubre, a les 11 h, a l’estand de Girona Excel·lent de la Fira de Mostres de Girona, en el marc de les Fires de Sant Narcís, i anirà a càrrec del xef del restaurant del Bionbo, Xavier Aguado. Els cinc tallers restants es duran a terme a l’Escola d’Hostaleria de Girona. 

D’altra banda, diferents restaurants de la ciutat de Girona i de l’àrea urbana oferiran plats de temporada per promoure els productes d’horta. Com a productes representatius de cada estació, la carbassa serà la protagonista a la temporada de tardor; la col, de l’hivern; les faves i els pèsols, de la primavera, i el tomàquet, de l'estiu. 

Els plats de la temporada de tardor es podran assaborir a partir de l’11 d’octubre i fins a l’inici de l’hivern. Els restaurants que participen en el “Plat de temporada Menja’t Girona” són: Amaranta, Baubar, Celler de Can Roca, Cua del Gall (tardor i estiu), Fènix, Formaticum, Girum, Graner, L’Altell, L’Argadà, La Brasa Grillada, La Llotja de Sils, La Tabarra, Mimolet, Nexe, Occi, Restaurant de l’Escola d’Hosteleria de Girona, Restaurant Sant Martí de Sant Martí Vell, Saratoga i SiNoFos.

Finalment, per aquelles persones que prefereixen explorar Girona de forma relaxada i enriquidora, es plantegen un seguit de visites guiades a les hortes de Santa Eugènia, que tenen com a objectiu fer una immersió a la natura, la història i la gastronomia d'aquest punt de la ciutat. El guiatge anirà a càrrec de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística de l’Escola d’Hostaleria de Girona, que compartirà el seu coneixement sobre la regió i la gastronomia. En els propers dies es difondran les dates de les visites guiades a través de la web de l’Ajuntament.

Per a més informació i per inscriure’s a les propostes es pot consultar la web del Menja’t Girona.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’actuació 15 “Implementació del producte turístic” de l’eix 4 – Competitivitat. El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (exp. SED091/22/000001), finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic.

Tornar