Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obre el període de sol·licituds dels ajuts Girona Actua i Aixequem Persianes encarats a la promoció econòmica de la ciutat

Les persones i empreses interessades tenen temps fins al 30 de setembre per demanar la subvenció.

L’Ajuntament de Girona ha obert el període de sol·licituds dels ajuts Girona Actua i Aixequem Persianes. El primer programa té per objectiu fomentar la incorporació al mercat laboral de les persones en situació d’atur o bé ocupades en condicions precàries; i el segon, fomentar la implantació d’activitats econòmiques en els locals, carrers i barris més afectats per la situació econòmica i l’atur. Les persones i empreses interessades tenen temps fins al 30 de setembre per demanar l’ajut. 

“Amb aquestes dues convocatòries destinem un total de 160.000 euros a la promoció econòmica, amb uns programes que són prou oberts com perquè es puguin adaptar a un context general on ara mateix hi ha incertesa. Des de l’ajuntament ajudem al teixit productiu, convençuts que és la millor manera de generar ocupació i riquesa a la ciutat, per això mantenim unes ajudes que sabem que són ben rebudes per als diferents sectors beneficiats”, afirma la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.
 
Aquest any es destinaran 130.000 euros al programa Girona Actua, superant lleugerament els imports que s’atorgaven amb anterioritat a la pandèmia. Aquest ajut, que pretén reduir la taxa d’atur, s’atorga a aquelles empreses i entitats que contractin persones en situació d’atur o treballadors i treballadores amb un contracte laboral en vigor d’un màxim de 15 hores setmanals, empadronades al municipi de Girona, i que no hagin prestat serveis a l’entitat contractant durant l’any anterior a la data de contractació.
 
Pel que fa al programa Aixequem Persianes, el consistori hi destinarà enguany 30.000 euros. Podran accedir-hi aquelles empreses que obrin el seu negoci als següents barris i sectors: Campdorà, Can Gibert del Pla, Carme, Eixample Sud, Font de la Pólvora, Gavarres, Hortes, La Creueta, Mas Xirgu, Pedreres, Pedret, Pont Major, Sant Narcís, Santa Eugènia, Torre Gironella i Vila-roja. 
 
Aquest any es donarà una major puntuació als projectes que es basin en principis d’economia social i solidària; al jovent, empresariat i comerciants individuals en règim d’autònoms; als projectes singulars, artesans o innovadors, i als que comptin amb viabilitat tècnica i econòmica, o que enriqueixin i complementin el mix comercial de la zona on s’estableixi el local de l’activitat econòmica, entre d’altres. 

Tornar