Header: Mobilitat escolar sostenible

Mobilitat escolar sostenible

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una vintena d’activitats durant la Setmana Europea de la Mobilitat

L’esdeveniment tindrà lloc del 16 al 22 de setembre a diferents barris de la ciutat sota el lema “Per a una mobilitat sense emissions”

L’Ajuntament de Girona ha organitzat una vintena d’activitats repartides per diferents barris de la ciutat per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”, l’esdeveniment té per objectiu arribar a la neutralitat en emissions de carboni el 2050, promovent hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. 

La programació arrencarà el 16 de setembre, a les vuit del matí a la plaça de Catalunya, amb un esmorzar gratuït a les primeres 100 persones que vagin a la feina o a classe en bicicleta. La iniciativa inclou activitats per a tots els públics i s’ha adaptat a les mesures d’higiene i seguretat necessàries per evitar la propagació de la COVID-19. Algunes de les propostes tenen aforament limitat i d’altres cal fer inscripció prèvia. 

Entre les activitats infantils destaca el taller “Redibuixem la ciutat” (divendres 18, a les 18 h a la plaça de l’Assumpció), en el qual els més petits podran dissenyar com els hi agradaria que fos Girona. L’endemà, tindrà lloc el taller “Construïm alforges i cistelles per a la bici i el patinet” (a les 12 h, al carrer de Narcís Blanch i Illa). En aquesta sessió, els nens i nenes podran equipar les seves bicicletes i patinets per lluir-los per tota la ciutat. 

D’altra banda, el Museu del Cinema acollirà dues projeccions. La primera serà el documental “Bikes vs Cars” de Fredrik Gertten (divendres 18, de les 19 a les 20.30 h), el qual tracta sobre la lluita entre la bicicleta i la indústria automobilística, fent un símil amb la lluita de David contra Goliat. L’altra projecció serà el film “Gràcies per la pluja” de Julia Dahr (dimarts 22, de les 19 a les 20.30 h), un relat sobre la lluita per la justícia climàtica. Les dues projeccions tenen un aforament limitat de 24 persones. 

Dins la programació també cal destacar la conferència “Repensar el nostre vincle amb el planeta” (dilluns 21, a les 18h per streaming) a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera agrícola, educadora social i una de les principals veus de l’ecofeminisme. La xerrada tractarà sobre la desvinculació de l’economia i la política respecte a la materialitat de la terra i dels cossos, i es posarà sobre la taula com revertir-ho a través de l’ecologisme i el feminisme. La sessió es podrà seguir a través de la web de la Setmana Europea de la Mobilitat de l’Ajuntament de Girona. 

Durant la setmana també s’ha organitzat una exposició de vehicles elèctrics i híbrids, els dies 19 i 20 de setembre, en quatre punts diferents de la ciutat: la plaça de la Independència, la plaça de Catalunya, la plaça de Pompeu Fabra i la plaça de Miquel Santaló. Allà, els concessionaris oferiran la seva gamma de vehicles elèctrics i híbrids perquè els ciutadans puguin provar-los. La fira té l’objectiu d’apropar i impulsar aquest mitjà de transport sostenible. 

Per últim, el dissabte 19 de setembre se celebrarà el “Bici Day” a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís. Amb la finalitat de sensibilitzar i destacar els beneficis mediambientals dels nostres petits gestos diaris, durant tota la jornada s’oferiran diferents activitats ludicoformatives, xerrades i exposicions de diferents tipus de bicicleta. 
 
Consulta tota la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat en el següent enllaç. I per més informació pots consultar el web de l’esdeveniment
 

Programa
Tornar