Header: Mobilitat escolar sostenible

Mobilitat escolar sostenible

Què són els camins escolars segurs | Mobilitat escolar sostenible

Camins escolars segurs

Què són?

Els camins escolars segurs apareixen per primera vegada a principis dels anys 70 a Dinamarca (Odense, illa de Fyn). Entre els anys 1985 i 2000 es van portar a terme a 45 escoles. Des d'aleshores, s’ha anat desenvolupant arreu del món.

Tenen per objecte estudiar, proposar i implantar actuacions de mobilitat i de caire urbanístic orientades a augmentar la seguretat viària dels i les vianants, ciclistes i altres usuaris de la via pública, fomentar l’ús de modes sostenibles i altres mesures per conscienciar a les famílies, professors/ores i alumnes de la necessitat d’accedir a l’escola de forma segura, autònoma sostenible i saludable.  

Per tant, són:

  • Una aposta estratègica per fer més segurs els carrers i les places dels entorns escolars (recuperar l’espai públic).
  • Un instrument de sensibilització: a través del treball amb les escoles s’arriba a les famílies, a la societat i es difonen missatges sobre mobilitat segura i sostenible.
  • Un projecte participatiu de ciutat (infants, pares/mares, mestres, veïns/es, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.) que promou i facilita que l’alumnat tingui accés segur i agradable d’anada i tornada de casa a l’escola sense l’acompanyament d’un adult.

El Servei Català de Trànsit ha publicat un dossier tècnic de seguretat viària. Disseny d’entorns i itineraris escolars: anant a l’escola d’una manera saludable, sostenible i segura. Descarregueu-vos-el al següent enllaç: