Header: Consell FPO

Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament inicia les propostes formatives d’aquest any per a l’obtenció de certificats de professionalitat

Durant el 2024, el consistori impartirà dos cursos diferents, centrats en activitats administratives i en atenció sociosanitària i que inclouran practiques en empreses. La formació l’imparteix el Servei Municipal d’Ocupació i s’adreça prioritàriament a persones treballadores desocupades en el marc del programa FOAP2023 del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Fotografia d'una de les sessions del curs d'Activitats administratives

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació, impartirà entre els mesos de gener i desembre del 2024 dos cursos diferents per a l’obtenció del certificat de professionalitat en Activitats administratives i en Atenció sociosanitària. La iniciativa forma part de la convocatòria del programa Formació en Àrees Prioritàries (FOAP2023) del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant una subvenció de 129.148,50 euros.

Les propostes formatives són gratuïtes i s’adrecen prioritàriament a persones treballadores desocupades que busquen feina i tenen interès a millorar professionalment aprenent una nova ocupació. Tots els certificats de professionalitat incorporen un mòdul de pràctiques en empreses d’entre 40 i 120 hores de durada.

“Estem compromesos en assegurar que els gironins i gironines progressin i oferim totes les eines possibles per garantir l’accés de tothom a un treball digne. Els certificats de professionalitat són una oportunitat que obre les portes a possibilitats laborals i futures formacions”, ha subratllat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.

Aquest mes de gener ha començat el curs d’especialització en Activitats administratives en la relació amb el client, que s’allargarà fins al 20 de desembre. El grup de 15 alumnes està format per 12 dones i 3 homes que duen a terme la formació en horari de 9.15 a 13.45 h. El dia 1 de juliol està previst que s’inici el curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que finalitzaria també el 20 de desembre.

Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que les persones que els han assolit tenen els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat de treball. Per a l'exercici professional d'algunes ocupacions en determinats sectors d’activitat econòmica és imprescindible l'obtenció prèvia del document. De fet, cada vegada són més els sectors que valoren els certificats de professionalitat com a document acreditatiu de la qualificació professional.

Del total d’alumnat que ha realitzat aquest tipus de formació en els darrers anys, un alt percentatge ha obtingut feina en el sector. En l’edició de FOAP2022, que es va executar durant l’any 2023, hi van participar 96 persones, de les quals 39 s’han inserit al mercat laboral, xifra que representa un 40,62% d’inserció respecte del total.

Podeu consultar més informació sobre els diferents certificats i requisits d’accés o com participar en el procés de selecció al web municipal. També us podeu adreçar a les instal·lacions del Servei Municipal d’Ocupació, al número 43 del carrer de Narcís Xifra i Masmitjà, o trucar al número de telèfon 972 24 93 60. L’horari d’atenció del servei és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dilluns a dijous de 15 a 19 h. 

Aquestes actuacions estan impulsades i subvencionades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Ministeri d'Educació i Formació Professional. Cursos adreçats prioritàriament a treballadors/ores en situació d'atur.
   

Més informació
Tornar