Header: Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut

Ruta de navegació

Violències | Joves | Centre Jove de Salut

Violències

Aquest apartat està dedicat a la conscienciació i lluita contra les violències, especialment les masclistes i LGTBI-fòbiques. Aquí hi trobaràs tota mena de recursos sobre aquest tema. Aspirem a crear un espai segur on informar-te i contribuir a construir un món lliure de violències per motiu de gènere o orientació afectiva i/o sexual!

Però... què és la violència?

D’entrada pot semblar lògic o evident, però definir la violència és important: si no tenim clar què és, pot ser que la tinguem davant i no ens n’adonem! A grans trets, violència és perjudicar altres persones utilitzant la força, ja sigui de forma física, mental o social, amb l'objectiu de fer mal, controlar o manipular. N’hi ha de diferents tipus, segons la forma que té o segons el col·lectiu que la rep. Explora la pàgina per saber-ne més! 

Reconeix les formes de la violència

 • Violència física
  Consisteix a utilitzar la força amb la intenció de causar lesions a una altra persona o a un grup de persones. Això pot ser amb cops, empentes o qualsevol acció que pugui fer mal al cos d'algú altre. També pot incloure l'ús de la força per controlar o coaccionar algú (per exemple, picar les parets per espantar). 
 • Violència psicològica
  Implica utilitzar paraules per fer mal a algú, sigui amb insults, amenaces o altres expressions negatives. Però també pot consistir a manipular emocionalment, controlar, culpabilitzar, humiliar i altres tàctiques destinades a empitjorar la salut mental de la persona i fer minvar la seva voluntat. A vegades costa molt d’identificar.
 • Violència social
  Es produeix quan es busquen danys emocionals mitjançant la manipulació de les relacions socials, com ara l'aïllament, la difamació o l'exclusió.
 • Violència econòmica
  Inclou l'ús del control econòmic per exercir poder sobre algú, com restringir l'accés als diners o obligar a dependre econòmicament d'una altra persona.
 • Violència sexual
  Implica l'ús de la força o la manipulació emocional per aconseguir una conducta sexual no desitjada (no consentida).

Menú botons Violències | Joves | Centre Jove de Salut

 

Violències: ajuda | Centre Jove de Salut

Necessites ajuda?

Per saber-ne més, o si et trobes en una situació en què necessites ajuda, consulta els nostres recursos d’interès o envia’ns un missatge a través de la consulta en línia del Centre Jove!

Autotest d'avaluació del grau de violència

Aquest qüestionari et permetrà avaluar i conèixer si pateixes violència o no.

Si les respostes indiquen que hi pot haver violència a la teva vida, si us plau, no dubtis a buscar ajuda d'una persona de confiança, un professional o una organització que pugui proporcionar assistència i suport adequats. La violència no ha de ser tolerada i és important buscar ajuda per posar‐hi fi.