Header: Centre Jove de Salut

Centre Jove de Salut

Ruta de navegació

Violències: LGTBI-fòbia | Joves | Centre Jove de Salut

LGTBI-fòbia

Consisteix a tractar malament o discriminar les persones lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals, intersexuals, asexuals, queer, etc. per la seva orientació afectiva i/o sexual, o identitat de gènere. Això pot consistir en paraules negatives, violència física o altres formes de tracte injust, basat solament en qui són. Lluitar contra l’LGTBI-fòbia significa promoure la igualtat i el respecte, així com entendre i acceptar totes les persones, sense importar qui són o qui els agrada.

És important desafiar els mites i estereotips que envolten la comunitat LGTBI+. Cada persona és única i mereix ser tractada amb respecte, independentment de la seva orientació afectiva i/o sexual, o identitat de gènere. Però, com combatem l’LGTBI-fòbia? Fes una ullada als punts clau següents:

LGTBI-fòbia
Educa't i tingues empatiaInforma't sobre la diversitat d'identitats i orientacions. Posar-se al lloc d’altres persones ajuda a construir ponts de comprensió.
Promou el respecteFomenta un entorn on totes les persones siguin tractades amb respecte i dignitat. No toleris acudits, comentaris ofensius o agressions.
Sigues una persona aliadaDona suport a les teves amistats o companys i companyes del col·lectiu LGTBI+. Tingues la valentia de desafiar l’LGTBI-fòbia quan la vegis.
Activitats inclusivesImplica't en esdeveniments i organitzacions que promoguin la inclusió. La força de la diversitat enriqueix totes les persones.
Recursos i suportConeix els recursos disponibles per a les persones que pateixen LGTBI-fòbia. Donar suport a qui ho necessita és fonamental!