Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Equipament i cessió d'espais | La Mercè

Equipament i cessió d'espais

Un edifici històric

L'equipament cultural té per marc l'antic convent de la Mercè, un edifici construït al segle XIV que va ser emprat com a hospital militar durant el segle XIX i part del XX. De l'antiga arquitectura, l'edifici en conserva l'estructura de planta quadrada, articulada entorn del claustre, i l'església annexa amb campanar, en la qual es concentren els elements arquitectònics més representatius: arcs gòtics, cor renaixentista amb mènsules esculpides i capelles laterals de pedra vista.

Des de l'any 1984, l'espai és un centre cultural pluridisciplinari amb una oferta regular en els àmbits escènics, humanístics i artístics.

El centre acull també les propostes i programacions d'altres agents culturals, com ara festivals independents, assaigs, concerts, jornades, cursos, reunions, presentacions, exposicions, etc.

Cessió d'espais | La Mercè

Cessió d'espais

El Centre Cultural La Mercè ofereix la possibilitat d'utilitzar els seus espais amb una sol·licitud prèvia de cessió i segons les condicions d'ús establertes.

Els espais disponibles que es poden sol·licitar són l’Auditori de La Mercè, la sala polivalent, l’aula 1, l’aula 2, el claustre, la sala pati i la sala claustre. 

 

Consulta prèvia

Es recomana fer una consulta prèvia escrivint al correu electrònic a ccm@ajgirona.cat per conèixer la disponibilitat dels espais i el pressupost, segons l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de prestació de serveis mitjançant la utilització d’instal·lacions municipals. Aquesta consulta no suposa la reserva de les instal·lacions.

Espais | La Mercè

Espais

Auditori de La Mercè

És l'antiga església del convent. Té una planta gòtica, un enteixinat de fusta policromada i una col·lecció de tapissos monumentals contemporanis teixits a l'escola d'art del centre. L'espai està equipat amb un escenari de 70 m² (10 m d'amplada per 7 m de fons) modulable en altura i disposa d'equip de so i il·luminació escènica. La sala té bona visibilitat amb grades a la platea i al cor, i una bona acústica natural. Situada a la planta baixa, s'hi accedeix a través d'un vestíbul que s'obre a la plaça.

Capacitat: 220 persones

Claustre

És el pati del centre cultural i està situat a la planta baixa. És l'eix central de l'edifici que articula tots els espais. La part central és enjardinada i la perifèrica practicable.

Capacitat: segons esdeveniment

Sala polivalent

Sala d'usos múltiples amb bona acústica, ubicada a la planta baixa amb accés des del claustre. Destaca, arquitectònicament, una gran arcada gòtica. Disposa de taula de ponències, projector, equip de so, microfonia de sobretaula i connexió a internet. Consultar altres necessitats.

Capacitat: entre 88 i 120 localitats

Superfície: 191,20 m2

Sala pati

Espai on conviuen exposicions amb cursos, seminaris i conferències, ubicat a la planta baixa del centre. Disposa d'aire condicionat, projector, pissarra i accés a internet. Consultar altres necessitats.

Capacitat: 20 localitats

Sala Claustre

Sala de reunions amb llum natural, ubicada a la planta baixa, amb accés des del Claustre. Disposa de projector, pissarra i accés a internet.

Capacitat: 20 persones
Superfície: 35,70 m2

Sala d'exposicions

Ubicada al primer pis i entorn del claustre, disposa de llum natural i està equipada amb una il·luminació especial per a exposicions.

Capacitat: segons esdeveniment

Cafeteria

Espai situat a la planta baixa equipat amb màquines de vending.

Aula gràfica

Espai ubicat al Centre Cultural la Mercè, destinat a professional i artistes emergents en el camp de les arts digitals. Disposa de 5 portàtils, dues impressores 3D de filament de gran format (Creality CR6-MAX), una impressora 3D de resina (Formlab 3 + Formwash i FormCure), una pantalla tàctil. A més de taules i cadires.

Capacitat: 15 persones (amb cadires)

Aula 1

Situada al primer pis, és una sala amb llum natural, apta per fer formació i reunions de treball. Equipada amb aire condicionat, projector, pantalla, pissarra i accés a internet.

Capacitat: 16 persones

Superfície: 34,65 m2

Aula 2

Sala de reunions amb llum natural, ubicada a la primera planta. Disposa d'aire condicionat, projector, pissarra i accés a internet.

Capacitat: 14 persones

Superfície: 24 m2

Tallers

Ocupen l'ala nord del primer i segon pis. Estan equipats per a pràctiques artístiques específiques de l'Escola Municipal d'Art: pintura, dibuix, tapís, plàstica infantil, ceràmica, gravat i serigrafia, escultura i fotografia.

Capacitat: segons esdeveniment