Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Catalunya aposta per la salut menstrual: productes gratuïts a les farmàcies a partir de dilluns 4 de març

Copa menstrual, calces absorbents o compreses reutilitzables: tria l'opció que més s'adapti a tu!

A partir del 4 de març, les persones menstruants entre 10 i 60 anys podran recollir gratuïtament a les farmàcies productes menstruals sostenibles com ara copes menstruals, calces menstruals o compreses reutilitzables. L'objectiu és combatre la pobresa menstrual, promoure la sostenibilitat i facilitar l'educació menstrual. 

Per obtenir un producte menstrual gratuït, es necessitarà un codi QR personal de l'aplicació La Meva Salut. Caldrà mostrar-lo a la farmàcia. El codi QR no caduca fins al 2025. Si no hi ha estoc, es pot reservar el producte. Si tens menys de 16 anys, pots fer una foto del QR que rebrà la teva família.

Si tens menys de 26 anys, i vius, treballes o estudies a la ciutat de Girona, pots demanar hora al Centre Jove de Salut de Girona per informar-te sobre com utilitzar aquests productes.

El repartiment de productes reutilitzables forma part del Pla d'Equitat Menstrual i Climateri 2023-2025, que inclou mesures com ara la distribució en instituts i la instal·lació de dispensadors en equipaments públics.

Hi ha dues línies de comunicació disponibles per a consultes: el telèfon 061 Salut Respon i el subtema "Equitat Menstrual" al Gestor de Consultes de la Generalitat.

Tornar