Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La piscina municipal de la Devesa acollirà l’acte central del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a les comarques gironines

Enguany se celebra el trentè aniversari d’aquest esdeveniment solidari multitudinari, que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol de forma simultània a tot Catalunya

Imatge de la roda de premsa. D’esquerra a dreta: les representants de l’Associació Gironina d’Empresàries, Àngela Pitarch i Rosa Duran; la coordinadora de campanyes i comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, Montse Prats; el director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió; l’alcalde Lluc Salellas; la il·lustradora Marta Bellvehí; el regidor Xavier Aldeguer; el president de La Cuina del Vent, Pep Amiel, i el responsable de l’Àrea de Presidència del GEiEG, Arnau Vilà.

La piscina municipal de la Devesa serà l’escenari de l’acte central del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a les comarques gironines, que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol. L’esdeveniment, que aquest 2023 celebra el trentè aniversari, està organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple i compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

La capbussada solidària, acció principal de la campanya, es farà a les instal·lacions de la Devesa a les 12 h. Prèviament (11.45 h), es farà un pilar de 4 dins l’aigua a càrrec de la Colla Castellera Els Esperxats de l’Estany. Un cop acabat l’acte, es podrà escoltar en directe una adaptació de la cançó “T’estimo molt” de Lax’n’busto interpretada per Begonya Matesanz, de l’entitat LluitEM, en què explica la seva experiència després de rebre el diagnòstic d’esclerosi múltiple.

A més, per tal de dinamitzar les hores prèvies al “Mulla’t”, des del Servei Municipal d’Esports s’ha programat una classe d’exhibició d’aiguagim, de 10.30 h a 11.45, oberta a totes les persones usuàries de les piscines municipals de la Devesa. Un any més, també se sumarà a la iniciativa el GEiEG, amb una acció conjunta amb l’Associació Gironina d’Empresàries que es farà el dia 7 de juliol, de 17 a 21 h, a la piscina de les instal·lacions de Sant Ponç.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i el regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer, han explicat aquest matí els detalls de l’esdeveniment al costat del director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió, i de la coordinadora de campanyes i comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, Montse Prats.

La solidaritat és imprescindible per avançar com a societat de forma equitativa, sense deixar ningú enrere. Per això el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, amb els centenars de persones voluntàries que hi col·laboren, és un gran exemple. Hem de treballar dia a dia per garantir que la sanitat pública tingui els recursos necessaris per poder atendre com es mereixen les persones amb esclerosi múltiple alhora que reforcem la recerca i la investigació en l'àmbit de la salut per tal que esdevinguin un pilar del nostre model com a ciutat i com a país”, ha afirmat l’alcalde.

Per la seva banda, el regidor Xavier Aldeguer ha manifestat que “gràcies a aquesta iniciativa es dona visibilitat a la malaltia i a les persones afectades i, per aquest motiu, des de l’Ajuntament continuem apostant per donar-hi suport i fem i farem costat a altres accions i propostes en la mateixa línia”.

Gràcies a més de 200 persones voluntàries, empreses, col·lectius i institucions, la campanya solidària a Girona començarà el dia 1 de juliol i s’allargarà fins al setembre. A més de mullar-se presencialment a les piscines, hi ha altres formes de “mullar-se”. Una d’elles és anant a algun dels establiments adherits a la iniciativa “Els restaurants que es mullen”, en què la meitat dels participants (gairebé seixanta) són gironins. Una altra manera de col·laborar amb l’activitat és a través del web www.mullat.cat, que permet mullar-se de forma virtual fent una donació o adquirint els productes solidaris del “Mulla’t”. Amb tots aquests donatius, la Fundació Esclerosi Múltiple pot acompanyar les persones amb esclerosi múltiple i destinar fons a la recerca per combatre la malaltia.

Més de 500 piscines de Catalunya -75 de les quals de la demarcació de Girona- participaran de forma simultània al “Mulla’t” aquest any, una xifra que farà que l’esdeveniment torni a ser una festa multitudinària el proper 9 de juliol. Es calcula que a les comarques gironines hi ha gairebé un miler de persones que viuen amb esclerosi múltiple.

La imatge del Mulla’t, en aquest 30è aniversari torna a tenir accent gironí, ja que està feta per la il·lustradora palamosina Marta Bellvehí.

Podeu consultar més informació sobre l’activitat al web www.mullat.cat.

Tornar