Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona rep una subvenció de més de 2,5 milions d’euros per dur a terme polítiques actives d’ocupació

Es tracta d’un ajut del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per atendre la població que està en situació d’atur o que vol millorar l’ocupació.

L’Ajuntament de Girona ha rebut una subvenció de 2.513.232,20 euros per dur a terme polítiques actives d’ocupació per atendre la població que està en situació d’atur o que vol millorar l’ocupació. Es tracta d’un ajut que el Servei Públic d’Ocupació (SOC) de Catalunya ha atorgat al consistori per tal de desenvolupar diferents programes entre el 2023 i el 2024 des del Servei Municipal d’Ocupació (SMO)

“Vull ressaltar especialment el 43% d’increment de la subvenció respecte a l’any anterior, un increment fruit de l’esforç realitzat des del Servei Municipal d’Ocupació per acomplir el ferm objectiu de disposar de recursos per donar oportunitats i no deixar ningú enrere. Aquest major finançament permet portar a terme polítiques actives de qualificació, orientació professional i contractar persones en situació d’atur de la ciutat. Treballem de forma continuada per reinserir, donar noves i bones oportunitats per fer possible el retorn a la feina activa”, explica la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.

Aquesta aportació permetrà ajudar a trobar feina al voltant de 700 persones durant el llarg d’aquest 2024 a través dels programes d’orientació. Aquests tenen per objectiu definir o millorar el projecte professional de cadascú. Es realitzaran accions d'orientació i d'acompanyament a la inserció individuals i grupals que possibilitaran identificar i desenvolupar les competències necessàries en el context laboral per millorar l'ocupabilitat de les persones i facilitar la seva inserció mitjançant el coneixement de l'entorn productiu i la prospecció del mercat de treball.

D’altra banda, també es fomentarà l’ocupació d’aquelles persones que tenen més dificultats per trobar feina. Aquestes actuacions permetran que les persones adquireixin experiència laboral en un entorn real de treball i obtinguin també la qualificació o les capacitats necessàries per a la seva inserció laboral. Durant l’any 2023, s’han contractat 68 persones en situació d’atur gràcies al finançament obtingut del SOC. D’aquestes, 45 han estat contractades per l’Ajuntament de Girona i 23 per empreses gironines a través del programa 30Plus. Per a l’any 2024 es preveu una major contractació especialment a l’empresa privada, atès que la subvenció rebuda pel programa 30 Plus permetrà superar els 40 contractes.

Paral·lelament, es realitzaran cursos de Formació Professional Ocupacional. Enguany, s’incorpora un nou curs d’instal·lacions electrotèrmiques per tal de fomentar la qualificació en oficis i en energies renovables. I es continuaran duent a terme els cursos d’atenció sociosanitària; administració i gestió, i comerç. 

Per últim, i relacionat amb l’emprenedoria, se seguirà impulsant l’assessorament per a la creació i consolidació d’empreses i el suport al teixit econòmic de la ciutat, contribuint a la promoció i la generació d’activitat econòmica. Com a novetat, aquest 2024 s’accentuaran les actuacions que incideixin en el marc de l'Economia Social i Solidària. Es pretén contribuir cap a un model productiu, social i de consum més sostenible, basat en l’economia de proximitat, en l’eficiència i en la sobirania energètica i alimentària. 

Cal destacar que la subvenció rebuda (2.513.232,20 euros) per part del SOC representa un increment del 43% respecte de l’import de l’any 2022 i, de fet, des del 2019 l’Ajuntament no havia registrat una xifra tan elevada en subvencions per a dur a terme polítiques actives d’ocupació. 
 

Tornar