Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia l’oferta d’orientació laboral amb un nou itinerari adreçat a joves en recerca de feina

Va dirigit a persones d’entre 16 i 29 anys, i inclou un taller grupal de tres sessions

Imatge de la primera edició del nou itinerari

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha ampliat l’oferta d’orientació laboral amb un nou itinerari adreçat a joves en recerca de feina. Sota el nom “Vés x feina!”, aquest té per objectiu donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu en matèria laboral.

El nou itinerari va dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, i inclou un taller grupal de tres sessions. La primera edició es va portar a terme els dies 26, 28 i 30 de juny, i va comptar amb una quinzena de participants, que el van valorar molt positivament. Es preveu reprendre la realització periòdica d’aquest taller a partir del mes de setembre.

“Vés x feina!” s’ha incorporat a l’oferta d’itineraris d’orientació, amb l’objectiu de treballar de manera dinàmica i divertida l’accés al mercat de treball per part dels i les joves que encara no han tingut cap contacte amb el món laboral i els costa trobar la primera feina. Els itineraris, que s’organitzen des de l’equip d’orientació de l’SMO, combinen sessions en grup i atenció individualitzada.

Aquesta proposta sorgeix de la necessitat d’aglutinar joves de realitats diverses per fer front a un objectiu comú: la recerca de feina. Mitjançant un enfocament pràctic i amè, es posen sobre la taula requisits indispensables per encarar exitosament la recerca de feina, com per exemple aprendre a reconèixer i potenciar les pròpies competències, crear un currículum atractiu o aprendre a defensar l’autocandidatura en un procés de selecció. A més, les persones participants d’aquesta iniciativa tenen la possibilitat de formar part de la borsa de treball de l’SMO.

Durant l’any 2022, més de 1.100 joves han participat en les accions d’orientació educativa, laboral i de formació que organitza el Servei Municipal d’Ocupació. La ciutat de Girona registrava l’any 2022 un total de 19.450 joves d’entre 15 i 29 anys, col·lectiu prioritari del Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació de Catalunya 2023-2025. El jovent continua sent un dels grups amb més dificultats laborals, motiu pel qual cal dur a terme accions dirigides a facilitar la seva incorporació al mercat laboral i, també, combatre la precarietat laboral.

Tornar