Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona promou la digitalització del sector turístic de la ciutat amb tallers formatius

Aquest mes de juliol es duran a terme les sessions enfocades en el sector de la restauració i en els serveis complementaris.

Imatge del cartell promocional dels tallers d’aquest mes de juliol

L’Ajuntament de Girona ha organitzat diferents tallers formatius sobre la transició digital del sector turístic de la ciutat per tal de promoure la digitalització entre les empreses que en formen part. Aquest mes de juliol –dies 4, 5 i 6- tindran lloc les primeres sessions, dirigides als sectors de la restauració i dels serveis complementaris.

Les persones participants tindran accés a un programa 100% subvencionat que inclou la participació en les activitats formatives grupals adaptades a les necessitats específiques del sector turístic gironí i la possibilitat de rebre assessorament digital personalitzat.

Les sessions es podran realitzar de forma presencial al Servei Municipal d’Ocupació (SMO) o en línia, i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a través de la web del projecte "Menja't Girona". Les inscripcions per a les primeres sessions es poden fer a partir d’avui i es tancaran el dia 30 de juny. Els dies 4, 5 i 6 juliol es faran els tallers formatius per al sector de la restauració, de 9 a 11 h, i per als serveis complementaris del sector turístic, d’11 a 13 h.

La primera sessió se centrarà en com desenvolupar un pla d'acció digital efectiu per a restaurants o activitats complementàries, tenint en compte la coherència global de cada negoci i l'entorn en què opera. En la segona es presentaran les claus per millorar la presència en línia dels negocis mitjançant l'ús d'eines de SEO local. I l’última formació se centrarà en com utilitzar un sistema de gestió de relacions amb els clients de manera eficaç per augmentar la fidelització i capitalització dels clients i com recopilar, organitzar i gestionar la informació dels clients del negoci per a crear una base de dades eficient.

Després de l’estiu es duran a terme els tallers del sector de l’allotjament (3, 4 i 5 d’octubre), d’agències de viatge (6, 7 i 8 de novembre) i d’activitats guiades (6, 7 i 8 de novembre).

La iniciativa s’inclou dins el projecte “Menja't Girona", un dels objectius dels quals és dotar a les petites i mitjanes empreses (PIMES) i a les persones treballadores autònomes del sector turístic de la ciutat d'un servei de diagnosi, capacitació i assessorament individual en la transició digital. “Menja’t Girona” és un projecte enfocat al turisme sostenible, gastronòmic i de natura amb l'objectiu de desenvolupar a les hortes de Santa Eugènia i a les ribes del Ter una experiència turística completa que enllaci patrimoni natural, gastronòmic, hortícola, cultural i arquitectònic-urbanístic a fi de consolidar Girona com a destinació turística sostenible. Pretén ser un projecte integrador, transformador i innovador que busca diversificar l’oferta i els espais turístics de la ciutat cap a altres barris per així oferir noves experiències més enllà del centre històric i enfocades al turisme sostenible.  

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (exp. SED091/22/000001), finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic.

Tornar