Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona incorpora material accessible a l’Oficina de Turisme

Es tracta d’un mapa en relleu del centre històric i de diverses maquetes en 3D d’edificis emblemàtics gironins per donar a conèixer la ciutat a persones amb discapacitat visual

Fotografies del material accessible

L’Ajuntament de Girona ha incorporat en els darrers mesos nous materials accessibles a l’Oficina de Turisme adreçats a persones amb discapacitat visual. L’acció s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme i té per objectiu potenciar el turisme universal per tal que Girona esdevingui una destinació turística oberta a tothom.

“El turisme és un sector vital per l’economia de la ciutat, i el pla estratègic ens marcava diferents línies per avançar i millorar la gestió. Nosaltres volem que visitar Girona sigui una experiència gratificant per tothom, i això inclou també les persones amb discapacitat. Amb aquest material intentem que Girona sigui més a l’abast de qui té discapacitat visual i, per tant, que aquest no sigui un problema per descobrir tot allò que tenim per oferir a la ciutat”, ha destacat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes. 

Per una banda, des d’aquest estiu l’equipament compta amb un mapa en relleu del centre històric de Girona en el qual s’hi troben els principals atractius culturals de la ciutat. El mapa, ubicat al costat del mostrador turístic, es pot consultar lliurement.

D’altra banda, l’Oficina ha afegit com a recurs turístic unes maquetes en 3D de diferents espais emblemàtics gironins. Concretament, de la Catedral de Girona, de la basílica de Sant Feliu, del monestir de Sant Pere de Galligants, de la plaça de l’Assumpció i dels edificis modernistes de Rafael Masó la Farinera Teixidor i la Casa Teixidor (o Casa de la Punxa). Aquestes maquetes, dissenyades per la cooperativa Tangencial, es troben a disposició de les persones amb discapacitat visual i de les empreses de guiatge que realitzin visites adaptades, fent una reserva prèvia gratuïta a l’Oficina de Turisme a través del correu electrònic turisme@ajgirona.cat

Tots els nous materials turístics han estat testejats per l’associació gironina Multicapacitats, que valora molt positivament la inclusió de recursos informatius adaptats i de qualitat a l’Oficina de Turisme municipal, i ressalta la utilitat que tenen aquests elements per a les persones amb discapacitat visual.

Tornar