Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ha contractat tretze persones en plans d’ocupació

El Programa de Treball als barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha facilitat a l’Ajuntament de Girona la contractació de tretze persones mitjançant plans d’ocupació.

Els contractes de plans d’ocupació s’han celebrat durant el mes de març i han permès retornar al món laboral a 13 persones en situació d’atur, residents dels barris de Can Gibert del Pla i de Santa Eugènia. Els contractes tenen una durada de 7 mesos i són a jornada completa. Les finalitats d’aquest projecte són la creació d’ocupació i el foment de l’activitat laboral en els barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. Així mateix, la participació en el projecte afavoreix la inserció i la continuïtat de l’activitat laboral de persones en situació de desocupació i en risc d’exclusió del barri, ampliant i especialitzant el seu bagatge professional.

Durant els mesos de contractació les persones comptaran amb el suport tècnic per part del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral del programa Treball als Barris que es du a terme al Servei Municipal d'Ocupació, per afavorir la seva millora competencial i el retorn al mercat laboral ordinari. Desenvoluparan itineraris individuals d’inserció laboral, en els quals es treballarà el desenvolupament de tècniques i d’estratègies de  recerca de feina i la millora de competències transversals, instrumentals i tècniques. A més, en tots els casos, les persones participants rebran formació de prevenció de riscos laborals.

Les persones contractades duran a terme tasques d'interès social com per exemple: dinamització i cohesió social, arranjament i manteniment d’equipaments i d’espais públics, medi ambient i sostenibilitat, entre d’altres. La contractació dels plans d’ocupació s’ha organitzat en quatre actuacions: 

  • Equip de dinamització comunitària del barri de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, format per 4 auxiliars pràctics/ques de centres cívics i 1 tècnic/a de coordinació de l’equip. Les funcions que duran a terme estan centrades en enfortir els projectes comunitaris dels barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla, per fomentar la participació ciutadana i comunitària de les persones que hi viuen.  
  • La brigada de microurbanisme i rehabilitació d’equipaments al barri, integrada per 2 peons/es de paleta i 1 oficial/a de paleta, i que  executaran tasques de manteniment i de millora dels espais públics per afavorir l’accessibilitat dels ciutadans en el propi barri i en els equipaments municipals de Sta. Eugènia i de Can Gibert del Pla.
  • La brigada de dinamització i manteniment dels espais d’ús hortícola comunitari del barri de Santa Eugènia i Can Gibert, consta de 2 peons/es de jardineria, 1 oficial de jardineria i 1 tècnic/a de medi ambient. L’equip desenvoluparà tasques de manteniment i les millora en l'àmbit de les hortes de Santa Eugènia i d’àrees verdes urbanes dels dos barris. També procuraran el foment de l’activitat lúdica a les Hortes. 
  • Finalment, l’actuació de dinamització i suport a la logística dels equipaments municipals del barri està formada per la figura d’un conserge – mantenidor. Aquest s’ocuparà de dur a terme tasques de suport a la dinamització, el manteniment d’habitatges i la logística d’equipaments municipals dels barris esmentats. 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.”


       

Programa "Treball als barris"
Tornar