Header: Mobilitat escolar sostenible

Mobilitat escolar sostenible

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona impulsarà l’ús dels vehicles elèctrics compartits entre el personal municipal

El consistori té el compromís de treballar en un acord amb la cooperativa de mobilitat sostenible Som Mobilitat.

L’Ajuntament de Girona té el compromís d’impulsar l’ús dels vehicles elèctrics compartits entre el personal municipal i ho treballarà a través de la cooperativa Som Mobilitat. El consistori incorporarà un vehicle elèctric a la seva flota per als desplaçaments per motius laborals dels treballadors i treballadores.

La voluntat és que aquest vehicle estigui disponible de dilluns a divendres, de 8 a 15 h, per al personal municipi i que, fora d’aquest horari, el cotxe estigui disponible per a la ciutadania que vulgui fer ús d’aquests sistema de compartició de vehicles i que sigui soci o sòcia de la cooperativa.

“El nostre objectiu és fomentar la sostenibilitat en els desplaçaments dins de la ciutat i una bona manera d’incentivar-ho és apostant pels cotxes elèctrics compartits dins de la flota municipal”, ha ressaltat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, que ha explicat que “amb aquesta acció es vol seguir contribuint a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle”, seguint el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible de Girona (PACES).  Al mateix temps, en coherència amb aquest pla, l’Ajuntament de Girona donarà de baixa un vehicle dièsel de la flota de vehicles municipals.  

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut posar en valor la creixent conscienciació en la defensa del medi ambient. “Girona és una ciutat que, des d’àmbits molt diversos, fa una clara aposta per la sostenibilitat, també amb polítiques municipals encaminades a la reducció dels efectes del canvi climàtic”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha indicat també que “compartim que aquesta és una de les problemàtiques més importants avui en dia al planeta, i des de l’Ajuntament de Girona hem de ser també part de la resposta global que hem de donar com a societat”.

Som Mobilitat és una cooperativa de mobilitat sostenible al territori. Aquesta opció de ús de vehicle elèctric i compartit ja s’ha implantat en altres administracions de les comarques gironines com l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. 

Acció de les brigades de Parcs i Jardins per la vaga pel clima

Les brigades de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Girona s’han sumat avui a la vaga pel clima amb una acció que han portat a terme durant tota la jornada laboral i durant la qual han minimitzat l’ús dels vehicles i han compartit els cotxes quan han requerit de fer alguna actuació en diferents punts de la ciutat.

Tornar