Header: Mobilitat escolar sostenible

Mobilitat escolar sostenible

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona fa el primer pas per pacificar l’entorn de la parròquia de Sant Pau 

Es preveu que el tram del carrer de Narcís Blanch i Illa comprès entre els carrers del Riu Llierca i del Riu Ser passi a ser una zona reservada per a les persones vianants.

L’Ajuntament de Girona vol pacificar l’entorn de la parròquia de Sant Pau per tal d’ampliar la zona esportiva i d’esbarjo existent. Amb l’aprovació inicial del projecte de reurbanització del carrer de Narcís Blanch i Illa entre els carrers del Riu Llierca i del Riu Ser, el consistori ha fet el primer pas per tal que aquest espai passi a ser una zona reservada per a les persones vianants i on, per tant, es prohibeixi la circulació de vehicles. 

L’objectiu és crear una plaça per al barri en un punt on hi ha una pista poliesportiva i una zona d’estada i joc amb una taula de ping-pong. La transformació d’aquest punt del barri de Pla de Palau – Sant Pau permetrà que es pugui comptar amb una zona d’esbarjo més segura, saludable i jugable, ja que s’eliminarà el trànsit rodat i, en conseqüència, el fum i soroll dels vehicles.   

“Transformar progressivament la ciutat forma part del model que defensem. Amb actuacions com aquesta s’ofereix una gran plaça nova als veïns i veïnes de Pla de Palau-Sant Pau alhora que ens ajuda a imaginar la Girona que volem en un futur: més verda, més segura i amb més espai per als vianants. Poc a poc hem d’aconseguir reproduir aquest tipus de pacificacions a d’altres zones de la ciutat perquè també ajuden a dinamitzar la vida social i comercial”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu.

El projecte és fruit d'un acord entre l'anterior govern de Junts per Catalunya i el grup municipal de Guanyem Girona en el marc dels pressupostos de 2020. La proposta ha estat treballada conjuntament amb la mainada del Consell de la Infància i ha estat presentada a l'Associació de Veïns de Pla de Palau-Sant Pau, qui hi ha pogut fer algunes aportacions. La voluntat de l'Ajuntament és fer una presentació pública del projecte un cop estigui definit.

L’aprovació inicial del projecte es va acordar a la Junta de Govern Local del 29 de setembre amb un import de licitació 161.662,03 € (IVA inclòs). Per dur a terme l’actuació, s’ha sol·licitat la subvenció que la Generalitat de Catalunya atorga als ens locals per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic. 

Tornar