Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Finalitzen les obres de millora de l’enllumenat de la rampa d’accés als jardins de les Pedreres

L’Ajuntament de Girona completarà en les pròximes setmanes la substitució del paviment de la vorera de la pujada de les Pedreres. 

L’Ajuntament de Girona ha executat diverses actuacions per millorar l’accessibilitat i la il·luminació al barri de les Pedreres-Fora Muralla. Per una banda, la setmana passada van acabar les obres de millora de l’enllumenat de la rampa d’accés als jardins de les Pedreres. Per altra banda, s’han licitat els treballs per completar la substitució del paviment de la vorera de la pujada de les Pedreres.

“Millorant la il·luminació i canviant el paviment per evitar relliscades millorem la seguretat de les veïnes i veïns de les Pedreres i alhora facilitem la seva connexió amb la part baixa de la ciutat. Reproduir aquestes actuacions arreu de la ciutat ens permetrà anar fent una ciutat més segura de manera progressiva”, ha assegurat la regidora de Mobilitat i Via Pública, Hisenda i Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu Gifre.

“La millora de la il·luminació és fonamental per garantir l'accessibilitat i la seguretat en molts espais de la ciutat que, per la seva configuració, requereixen solucions específiques. Amb l'actuació executada, el recorregut emblemàtic d'accés als jardins de les Pedreres des del jardí de la Infància, passant per sota del carrer de les Beates, esdevé més accessible a totes hores. Aquesta actuació, necessària i demanada pels veïns, és mostra del compromís de l'Ajuntament amb la qualitat de vida dels barris, amb uns espais públics més segurs, i amb la inclusivitat i l’accessibilitat universal”, ha subratllat el regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí Ardreriu.

Pel que fa a la millora de l’enllumenat de la rampa d’accés las jardins de les Pedreres, la intervenció ha consistit a instal·lar quatre columnes amb llums LED -dues a la part posterior del mur i dues en el lateral- i una farola sota del pont del carrer de les Beates. L’obra l’ha portat a terme l’empresa Acota Girona Construccions SL per un import d’11.838,67 euros, IVA exclòs.

Fins ara, aquesta zona estava il·luminada únicament per les llums encastades als murets situats a uns 30 cm del terra i per les columnes i els braços situats a la vorera oposada. Per aquest motiu, la millora de l’enllumenat de la rampa va ser un dels projectes més votats en la consulta dels pressupostos participats del barri de Pedreres-Fora Muralla l’any 2019.

En relació amb l’actuació per completar la millora i la substitució del paviment de les voreres de la pujada de les Pedreres, recentment s’han licitat les obres per un import de 73.498,40 euros (IVA inclòs). Actualment hi ha trams de vorera amb peces de panot de graveta de riu rentada i trams amb peces de panot de botons i, quan plou o glaça, les zones amb graveta de riu rellisquen més que la resta. Per aquest motiu, ara es retiraran les peces de graveta i es posaran a tot arreu peces de panot de botons.

Concretament, s’actuarà en cinc trams: des del carrer del Carme fins al carrer de les Beates, on també es col·locarà senyalització tàctil a les dues parades de bus que hi ha al principi del carrer; des del carrer de la Muntanya fins al carrer del Sol; des del carrer del Sol fins al carrer del Terç de Miquelets; des del passeig de Fora Muralla fins al carrer del Canigó, i des del carrer del Canigó fins al carrer del Pirineu.

Durant l’estiu del 2022 es va substituir el paviment de dos altres trams de la vorera: el que va des del carrer de les Beates fins al carrer de R. Ferràndiz i M. Bellés i el que va des del carrer del Terç de  Miquelets fins al carrer del Regiment de Baza.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.