Header: Mobilitat i Via Pública

Mobilitat i Via Pública

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reprèn els treballs de l’última fase del projecte de connexió del carril bici de Pont Major a Campdorà

Es crearà una zona de descans i l’accés a la via des del pont de l’Aigua.

Dues imatges de la represa dels treballs

L’Ajuntament de Girona ha reprès els treballs de l’última fase del projecte de connexió del carril bici de Pont Major a Campdorà. Per urgència, es va haver de substituir la canonada principal que porta les aigües residuals de la Depuradora i que passa per sota del camí en qüestió. És per aquest motiu que es van haver de suspendre les obres del carril bici el maig del 2022. Ara, un cop resolt el problema, es reactiven les tasques.

En aquesta darrera fase de la connexió de Pont Major amb Campdorà a través d’un carril bici, es duran a terme diferents actuacions. Per una banda, es crearan zones de descans i s’hi instal·larà el corresponent mobiliari com bancs, papereres i aparcaments per a bicicletes. També es crearà l’accés a aquest carril des de l’àrea on s’ubica l’estació de servei de Pont Major, a tocar del pont de l’Aigua. Per altra banda, es duran a terme tasques de protecció com la construcció d’un mur a prop de la resclosa o guals perquè l’aigua pluvial pugui circular. Alhora, se soterrarà la instal·lació de telecomunicacions. Està previst que aquests treballs finalitzin en tres mesos.

El contracte de la tercera fase del projecte es va adjudicar a l’empresa Obras y Pavimentos Brossa SA per un import de 356.642,30 euros (IVA inclòs). Abans que s’haguessin hagut d’aturar els treballs, i en aquesta tercera fase, es va adequar el vial paral·lel a la via del tren fins al límit nord del terme municipal de Girona amb Celrà, entre altres tasques. 

La primera fase de les obres es va portar a terme el 2018 i va executar-se entre l’encreuament dels carrers del Portlligat i l’Illa de Tenerife i el pont de l’Aigua, on es va crear un nou tram de via verda pedalable a les zones de darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major i en un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua. La segona fase de les obres va consistir en la construcció d’una rampa per unir la via ciclista de la primera fase i l’inici del tram de la tercera fase i va finalitzar el mes de juliol del 2021.

El carril bici s’inclou dins del projecte de foment i recuperació de l’espai fluvial del riu Ter “Turisme transfronterer fluvial i sostenible – Têt, Ter i Segre (TTFS)”, que compta amb una subvenció europea dins del programa Interreg V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.