Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Aliona Bolsova completa el pòquer d’ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení del 2020

La tennista palafrugellenca del Reial Club de Tennis Barcelona 1899 ha iniciat l’any formant part de l’equip de Copa Federació d’Espanya

La tennista palafrugellenca del Reial Club de Tennis Barcelona 1899 Aliona Bolsova és la quarta i última ambaixadora de la vuitena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc aquest diumenge 8 de març a la ciutat de Girona. Completen el pòquer Dèlia Valentí (Club Patinatge Girona), Laura Bechdejú (Salt Gimnàstic Club) i Júlia Soler (Uni Girona), que havien estat anunciades les setmanes prèvies. 

Filla de Vadim Zadoinov i Olga Bolsova, tots dos atletes participants en els Jocs Olímpics de Barcelona, Bolsova, de 22 anys, va iniciar-se en el tennis al Club Tennis Llafranc quan en tenia sis, després d’haver vist Maria Xaràpova guanyar Wimbledon. Fins llavors sempre li havien apassionat els esports (futbol, bàsquet o handbol, per exemple), però no s’havia decantant específicament per cap. En edat júnior, va arribar a ser la número quatre del món i va assolir els quarts de la final de l’Open d’Austràlia el 2015. Any rere any, la seva progressió s’ha anat consolidant. En el circuit ITF, ha guanyat sis títols individuals i sis en dobles, un fet que l’ha portat fins al màxim nivell, el circuit WTA. 

Durant el 2019, Aliona Bolsova, a qui entrenen Ana Alcázar i Lourdes Domínguez, va fer un salt de qualitat. Va guanyar el seu primer partit a la WTA en el torneig de Charleston (els Estats Units), i a Roland Garros, a París, no només accediria per primer cop al quadre gran d’un Grand Slam, sinó que aconseguiria plantar-se als vuitens de final. Aquell fet li va permetre enfilar-se fins al número 83 del rànquing mundial, la seva millor classificació de sempre. En l’Open dels Estats Units, també accediria al quadre gran l’any passat i quedaria eliminada en la segona ronda. Ha estat diversos cops convocada per l’equip de Copa Federació d’Espanya. L’últim va ser el mes de febrer passat, en què va participar com a integrant dels dobles, en l’eliminatòria contra el Japó, a Cartagena. Espanya va classificar-se per a la fase final del torneig, en què prendran part dotze països i que tindrà lloc del 14 al 19 d’abril a Budapest (Hongria). En l’actualitat, busca consolidar-se en el top 100 del rànquing WTA..
 

Tornar
— 20 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 20 de 31 resultats.