Header: Jornada de l'Esport Femení

Jornada de l'Esport Femení

Ruta de navegació

Publicador de continguts

1.500 nenes, joves i dones omplen el centre de Girona en la desena edició de la Jornada de l’Esport Femení

Les activitats han tingut lloc aquest matí en diferents espais de la zona cèntrica de Girona: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya

Imatge de la foto conjunta i imatges de diferents moments de la desena Jornada de l’Esport Femení

La Jornada de l’Esport Femení és un esdeveniment arrelat i consolidat a la ciutat de Girona. Ho ha tornat a constatar enguany, en una desena edició que ha servit per recuperar el format habitual després d’un any (2021) de canvis obligats per la pandèmia. En total, 1.500 nenes, joves i dones han participat, en un moment o altre d’aquest matí, en les activitats proposades a la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya.

S’hi han pogut practicar fins a dinou disciplines esportives (hoquei sobre patins, tenis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, handbol, patinatge, escacs, judo, tenis, skate, marxa nòrdica i paleotraining), a més dels jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes.

En paral·lel, també s’han organitzat activitats d’entrenament d’exercicis hipopressius, de marxa nòrdica i de pilates, i una sortida de caminadores i corredores per preparar la novena Cursa de la Dona, que tindrà lloc el pròxim 9 d’octubre. També hi ha hagut activitats d’assessorament en fisioteràpia, així com tallers de psicologia, nutrició esportiva i perspectiva de gènere en l’àmbit esportiu, i un taller de sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l’àmbit esportiu, organitzat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i els Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a Girona. A més, s’hi ha portat a terme la xerrada «Dona i esport: beneficis per a l’edat adulta», organitzada pel Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC).

Al migdia, ha tingut lloc l’acte central a la plaça Salvador Espriu, en què han participat representants de les entitats esportives i col·laboradores i les autoritats. Entre elles, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; la regidora de Seguretat en el Treball i Salut, Eva Palau; la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta.

També hi han assistit dues de les cinc ambaixadores d’aquesta edició, la ciclista de muntanya de Flaçà Txell Figueras i la surfista de neu de Girona Nora Cornell, que ha fet una exhibició amb monopatí. Les altres tres –Isabel Sánchez Aran (apnea), Yasmina Alcaraz (àrbitra de bàsquet) i Laia Palau, ambaixadora d’honor- no hi ha pogut ser presents per motius professionals.

La Jornada de l’Esport Femení, que va néixer el 2013, està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès. 

Tornar
— 20 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 20 de 31 resultats.