Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG) | Girona, ciutat educadora

Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG)

A finals de l’any 2016, diferents municipis de les comarques gironines, membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), compartint l’interès i el compromís per desenvolupar i potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals, varem constituir la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines de la que, fins ara, en formem part Banyoles, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Figueres, La Vall d'en Bas, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro i Girona.

La ciutat de Girona va acceptar la coordinació de la Xarxa durant aquest primer any 2017, amb l’acord d’anar assumint aquesta coordinació rotativament cada any un municipi de la Xarxa que voluntàriament hi estigui disposat.

Un dels compromisos de la Xarxa va ser l’organització d’una Jornada anual convidant a tots els municipis de les comarques gironines amb l’objectiu de créixer com a xarxa i, sobretot, d’intercanviar experiències, donar a conèixer el compromís de les ciutats educadores i compartir polítiques municipals que impulsin l’educació en el seu sentit més ampli entenent l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc i en qualsevol moment del seu cicle vital. 

La 1a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines va tenir lloc el dimecres 29 de novembre de 2017 a la Biblioteca Carles Rahola, en el marc de la 2a Setmana de Ciutats Educadores. Era una jornada d’interès per a tots aquells pobles, viles i ciutats que vulguin treballar per l’educació com un element essencial en les polítiques locals i que és molt important l’assistència dels alcaldes i alcaldesses a la jornada acompanyats de tots aquells càrrecs electes, personal tècnic o entitats que consideri.  

Com ser membre de la Xarxa

Per ser membre de la Xarxa cal formar part de l’AICE i que l’Ajuntament aprovi el document d’adhesió. Podeu demanar informació a la Ciutat Coordinadora de l’any en curs o a qualsevol ciutat membre de la Xarxa.

Ciutats a la xarxa

Les ciutats, pobles i viles de la Xarxa ens posem a la disposició de qualsevol població que vulgui informació sobre les Ciutats Educadores o bé com formar part d’aquesta xarxa i compartir projectes i il·lusions.

Ciutats coordinadores

Any 2017 - Girona
Any 2018 - Ripoll
Any 2019 - Olot
Any 2020 i 2021 - Palafrugell
Any 2022 - La Vall d'en Bas
Any 2023 - Lloret de Mar
Any 2024 - Platja d'Aro

Jornades de la xarxa XCECG