Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Girona ciutat de l'aprenentatge

Girona ciutat de l'aprenentatge

El mes de setembre del 2022 Girona va entrar oficialment a formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO (GNLC). Amb aquesta incorporació Girona passa a formar part d'una xarxa orientada a la política internacional que facilita espais per compartir i intercanviar bones pràctiques entre les ciutats membres sobre l'aprenentatge al llarg i ample de la vida i en múltiples contextos.

En aquest sentit, la ciutat fa molts anys que està treballant per promoure l'aprenentatge al llarg i ample de la vida, per exemple, a través d'equipaments municipals desplegats per tota la ciutat com els centres cívics i les biblioteques públiques. A l'ajuntament són moltes les àrees i serveis que incorporen aquesta mirada amb relació a l'aprenentatge, des d'Educació i Joventut, fins a Ocupació, Esports i Cultura. Formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge permetrà seguir treballant per aquest objectiu, fent possible que tota la ciutadania tingui al seu abast oportunitats d'aprenentatge àmplies que incorporin la mirada inclusiva.

A més a més, aquesta proposta complementarà i enriquirà el projecte de Girona Ciutat Educadora, en el que la ciutat porta treballant més de 30 anys i dins el que s'inclou Girona ciutat de l'aprenentatge. La seva inclusió dins el projecte de Girona Ciutat Educadora permet afegir-se a xarxes i dinàmiques de treball que ja funcionen dins l'ajuntament i en col·laboració amb altres actors de la ciutat (sector educatiu, empresarial, cultural, societat civil...). La visió de la ciutat com a actor clau en la promoció de polítiques educatives i de formació al llarg de la vida està també directament relacionada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament els objectius 4, 10 i 11.

Objectius de Desenvolupament Sostenible implicats: 4, 10 i 11 | Oficina per la Sostenibilitat Duplica 3

Objectius de Desenvolupament Sostenible implicats:
  • Objectiu 4. Salut i benestar
  • Objectiu 10. Reducció de les desigualtats
  • Objectiu 11. Ciutats i comunitats sostenibles