Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Setmana de la Ciutat Educadora | Girona, ciutat educadora

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Cada 30 de novembre, Girona organitza una programació d'activitats i actes per a tota la ciutadania que permet visualitzar la responsabilitat pública i la implicació de l’ajuntament i les entitats en la construcció compartida del projecte i celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Menú de navegació

Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2021 | Girona, ciutat educadora

Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2021

El concepte de ciutat educadora es basa en la idea que la ciutat és un agent educatiu en sí mateixa. Les persones que hi vivim, els projectes que es desenvolupen, les polítiques locals que s’apliquen, les relacions que es teixeixen entre tota la ciutadania, els espais de la ciutat... tot contribueix a l’educació de totes les persones que hi vivim. En una ciutat educadora l’educació va més enllà de les escoles i impregna tota la ciutat, té en compte l’educació al llarg de la vida per tota la ciutadania i entén que l’educació és integral i inclou totes les dimensions de la persona.

Per tal de celebrar el dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’any 2021 es van realitzar diferents activitats: 

  • 30 dies, 30 projectes, 30 anys: l’any 2020 es van iniciar les celebracions dels 30 anys de la Carta de Ciutats Educadores, que van finalitzar el 2021. Aprofitant el número 30, durant els 30 dies de novembre es van presentar a les xarxes socials de l’Ajuntament 30 projectes que es desenvolupen des de diferents àrees i serveis del consistori i que tenen visió de ciutat educadora. Podeu consultar-los Mapa “Girona, Ciutat Educadora” juntament amb altres projectes de la ciutat.
  • Acte central de celebració: el dia 30 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. El lema de la celebració del 2021 era “La ciutat educadora no deixa ningú enrere” entenent que la ciutat ha de garantir la igualtat d’oportunitats, la inclusió, el progrés social i el creixement sostenible. L’acte de celebració es va realitzar al Centre Cívic Ter el mateix dia i es va fer una lectura dinamitzada del manifest per part de diferents veïns i veïnes de la ciutat. Aquesta lectura es va combinar amb la presentació de nou projectes de la ciutat que treballen per la igualtat d’oportunitats i l’equitat en diferents àmbits.

Es pot consultar el programa aquí.

Vídeos: Girona, Ciutat Educadora 2021 (lectura del manifest)

Lectura del manifest

Vídeos: Girona, Ciutat Educadora 2021 (retransmissió en directe)

Retransmissió en directe