Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona dóna la benvinguda a l’alumnat de secundària que acaba d’arribar a la ciutat

L’acte “Ciutadans de Girona, ciutadans del món” ha aplegat prop de 140 alumnes de les aules d’acollida de nou centres de secundària de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona ha donat la benvinguda aquest matí a l’alumnat de secundària que ha arribat a la ciutat en els darrers mesos amb un acte al Centre Cultural La Mercè. La regidora d’Educació, Queralt Vila Vergès, ha rebut els prop de 140 alumnes de les aules d’acollida, que estudien en nou centres de secundària de Girona: l’Institut Jaume Vicens Vives, l’Institut Montilivi, l’Institut Carles Rahola i Llorens, l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà, l’Institut Santa Eugènia, l’Institut Ermessenda de Girona, l’Escola Bell-lloc del Pla, l’Escola Maristes Girona i l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal.

Les aules d'acollida faciliten l’atenció personalitzada i l'adquisició de competència lingüística a l'alumnat nouvingut, amb l'objectiu que es puguin integrar bé en les aules ordinàries. I, fins i tot, encara més important, són espais on es pot tenir molta cura del benestar emocional d'aquest alumnat, que es pot sentir més vulnerable en un entorn totalment nou”, ha afirmat la regidora d’Educació, Queralt Vila.

Sota el nom de “Ciutadans de Girona, ciutadans del món”, aquest recurs educatiu té per objectiu acollir el jovent nouvingut, facilitar el reconeixement de la seva ciutadania i afavorir experiències que facilitin l’apropament i la participació dels nois i noies a la vida de la ciutat, una ciutat educadora que vetlla per la cohesió, el diàleg i la integració de tots els seus ciutadans.

La trobada s’ha desenvolupat en dues parts diferenciades. La primera, al Centre Cultural La Mercè, on la regidora Queralt Vila ha donat la benvinguda a l’alumnat com a nous ciutadans i ciutadanes del municipi i cada grup ha presentat la seva aula d’acollida i experiència personal. En acabar, els assistents s’han desplaçat a la Copa, on han realitzat jocs tradicionals i, juntament amb la colla Sardanista del GEIEG, han compartit un espai de sardanes.

Tornar