Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona reprenen les reunions de la comissió bilateral de treball

Tant l’alcalde com el rector han manifestat la voluntat de posar en valor Girona com a ciutat universitària en els propers quatre anys.

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) han reprès avui les reunions de la comissió bilateral de treball entre les dues institucions. La trobada, que ha tingut lloc a la Sala de Junta de Govern del consistori, ha de ser el punt d’inici per tractar i fer el seguiment dels projectes compartits i dels temes que afecten les dues entitats amb l’objectiu de reforçar i posar en valor Girona com a ciutat universitària. 
 
“Estem contents de reprendre aquestes reunions i estem convençuts que podrem avançar molt en els propers quatre anys amb el treball conjunt que es farà en aquesta comissió. La voluntat és traslladar les necessitats que tinguem uns i altres i poder aportar solucions per tirar endavant projectes comuns que puguin beneficiar la ciutat”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.
 
La mobilitat ha estat un dels aspectes centrals que s’ha tractat durant la reunió d’avui. La possibilitat que la Girocleta arribi fins al Campus de Montilivi i fins al Parc Científic i Tecnològic o la millora de les freqüències de les línies bus urbà que arriben fins a la universitat han centrat gran part de la trobada d’aquest matí. “Aquests són dos aspectes que esperem resoldre en els propers quatre anys”, ha manifestat l’alcalde. L’allotjament i el creixement de serveis i equipaments universitaris són dos altres temes que es posaran sobre la taula en el marc de la comissió.
 
Per la seva banda, el rector de la UdG, Quim Salvi, ha ressaltat “que la comunitat universitària està formada per 18.000 persones, 15.000 de les quals estudiants, que, amb el seu talent i qualitats, poden aportar molt a la ciutat, però alhora tenen també unes necessitats, tant de mobilitat com d’allotjament, cultura o captació de finançament, que, si treballem plegats, poden generar moltes oportunitats”.
 
La reunió ha estat presidida per l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i pel rector de la UdG, Quim Salvi, hi han participat també el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats; el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer, i el regidor d’Esports i Joventut, Adam Bertran, per part de l’Ajuntament, i el vicerector de Comunicació, Salvador Martí; la vicerectora d’Estudiantat, Mobilitat i Ocupació, Sara Pagans; el vicerector de Projectes Estratègics i Internacionalització, Josep Calbó; el vicerector de Qualitat i Transparència, Pepus Daunis, i la vicerectora de Territori i Compromís Social, Sílvia Llach. Està previst que la comissió es reuneixi un cop cada trimestre.

Tornar