Notícies | Girona, Ciutat Educadora
Girona reflexiona sobre l’educació posant la mirada en l’equitat educativa en l’acte de celebració de l’inici del curs
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, han participat en la jornada, que ha tingut lloc aquesta tarda a La Mercè.
Girona ha celebrat aquesta tarda l’inici del curs escolar 2022-2023 amb una jornada oberta a la comunitat educativa i a la ciutadania al voltant de l’equitat educativa com a element clau per a la millora de la qualitat de l’ensenyament. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i el director dels serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Adam Manyé, han participat en la jornada, que ha tingut lloc avui al Centre Cultural La Mercè.
“Desitjo un molt bon curs a tota la comunitat educativa, a qui vull agrair els esforços que fan durant tot l’any per oferir la millor educació possible als nostres joves i infants. Des de l’Ajuntament intentem ser capdavanters també en polítiques que posin en valor la igualtat d’oportunitats i l’ensenyament universal, perquè sabem que aquesta és la manera de garantir el millor per a les generacions del futur”, ha manifestat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
“Confio que, malgrat els reptes pendents, valorem allò que avança i millora, i seguim treballant conjuntament per aquest demà. Com sempre, al vostre servei”, ha assegurat el regidor d'Educació i Infància de l’Ajuntament, adreçant-se a la comunitat educativa durant l'acte. “Agraïment etern per l’ajuda i els facilitats que tothom poseu, per la comprensió i el bon fer. Que ens serveixi per assentar les bases d’aquesta nova educació a la ciutat, amb mirada equitativa, per no deixar ningú enrere. Més que mai les sinèrgies i enxarxar les accions entre serveis, entitats i institucions són útils i imprescindibles per adaptar-nos a les exigències i circumstàncies a nivell social, sanitari, educatiu i a la complexitat del món educatiu”, ha conclòs Bertran.
L’activitat central de la jornada ha estat la ponència “L'essència de l'educació més enllà de l'escola”, que ha anat a càrrec del sociòleg, investigador de la universitat de Lisboa i un dels impulsors del programa portuguès Escola a Tempo Inteiro Pedro Antonio Abrantes. El contingut de la ponència ha aportat coneixement i reflexió entorn al valor i l’essència de les oportunitats educatives més enllà de l’escola, a partir de l’experiència de Portugal.
L’acte ha estat conduït per la periodista Mercè Sibina i ha comptat amb la col·laboració de persones representants de la comunitat educativa, que han compartit reptes i valoracions al voltant de les oportunitats d’aquest curs que ara comença. Concretament, hi ha intervingut el coordinador del projecte Educació 360 a les comarques gironines, Albert Quintana; la directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona; el membre de l’associació Cultura SN Sergi Font; la directora de l’Escola Joan Bruguera, Gemma Martí; la directora de l’Institut Jaume Vicens Vives, Rosor Rabassedas, i el president de l'AMPA de l'Institut Narcís Xifra i membre del Consell Municipal d’Educació (CEM), Roger Casero, en representació de les famílies de l’alumnat.
Aquesta trobada és també una crida a tota la comunitat educativa a treballar per fer possible el desenvolupament de polítiques educatives a través dels tres eixos centrals del Pla per a l'equitat educativa a Girona: l'accés a l'escolarització, l'acompanyament a la tasca dels centres educatius, i el desplegament d'un marc educatiu fora de l'horari lectiu.
Podeu consultar més informació sobre el Pla per a l'equitat educativa a Girona en aquest enllaç.