Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Xarxes: Bòlit

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h     

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’11a edició del Dia Internacional de l’Art programa una trentena d’activitats culturals aquest cap de setmana

Com a novetat, l’esdeveniment incorpora la primera edició de les Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les Comarques Gironines.

Cartell 2023

L’11a edició del Dia Internacional de l’Art a Girona programarà a la ciutat i a les comarques gironines una trentena d’activitats culturals aquest cap de setmana, els dies 14, 15 i 16 d’abril. Aquest 2023, com a novetat, la celebració es desdoblarà en dos esdeveniments: els actes repartits per la demarcació i la primera edició de les Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les Comarques Gironines.

Enguany, les jornades tindran lloc el divendres 14 d’abril, de 10 a 18.30 h, en diversos espais de Sant Hilari Sacalm. L’objectiu de la proposta és establir aliances, crear vincles, compartir reptes i necessitats i mostrar la riquesa de l’art gironí, a través d’un tema d’interès que permeti compartir idees, pràctiques i eines culturals. La idea és que tant el municipi d’acollida com el fil conductor variïn cada any per repartir pel territori les pràctiques artístiques contemporànies.

Aquesta primera edició estarà dedicada a l’art i la sostenibilitat. Durant la jornada, les persones participants compartiran coneixements, eines i pràctiques que puguin ajudar a pensar, transformar i contribuir a fer un futur més sostenible. Amb aquesta meta, s’han convidat diverses figures expertes en la temàtica, com la comissària Blanca de la Torre, projectes com la Fundación Cerezales o la Càtedra del Bosc de la Universitat de Girona (UdG) i l’ONG Sèlvans, o artistes gironins que incorporen aquestes metodologies a la seva pràctica, com Ivó Vinuesa, Edgar Massegú, Agostina Laurenzano o Ona Trepat, els quals compartiran les seves experiències. També s'ha sumat a la jornada El Sismògraf, el festival d'art i moviment de la Garrotxa que s'ha convertit en un esdeveniment centrat en l'art, el moviment i el paisatge.

Pel que fa a la resta de la programació, que s’estén per diferents punts de la demarcació, la celebració inclou itineraris d’art, jornades de portes obertes, conferències, visites comentades, exposicions, tallers, projeccions, activitats infantils o performances, totes elles gratuïtes i aptes per a tots els públics.

El Dia Internacional de l’Art recorda el naixement de Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452. Va ser l’any 2011 quan la UNESCO va declarar aquesta data com el dia de l’art amb el propòsit d’apropar a la ciutadania diferents formes d’expressió artística. 

Des de fa 11 anys, una cinquantena d’entitats vinculades a l’art de la província de Girona celebren l’efemèride en aquestes dates de l’any a través d’una extensa agenda d’activitats per tot el territori. En el cas de les jornades, les organitzen, coordinen i produeixen l’Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, i la Diputació de Girona, mitjançant la Casa de Cultura de Girona, i compten amb la col·laboració de l’Excèntrica – Aula Taller d’Art i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.

Podeu consultar tota la programació del Dia Internacional de l’Art 2023 i fer la inscripció a les jornades al web del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.

Programa 2023
Tornar
— 20 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 20 de 47 resultats.