Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Atles, mapa de mapes - Exposicions 2024 | Bòlit

Atles, mapa de mapes

BÒLIT MENTOR 2023-2024

Paula Grande, Nirvana Jiménez i Última Vèrtebra (Anna Garreta i Quim Vilagran)

Del 25 de maig al 23 de juny de 2024

Bòlit_PouRodó 

Inauguració: dissabte 25 de maig, a les 12 h

Comissària, Clara Garí

Per a qui fa l’experiència vital d’un recorregut, un mapa és molt més que una impressió gràfica amb imatges i topònims: és un punt de partida.

De tornada del bosc, del tros o del viatge, els nostres mapes expandits són cançons, paraules, dibuixos, gestos, traces a terra, mans que assenyalen les estrelles, llibretes plenes de notes. Mapes que s’assemblen més a un cos viu que a un plànol.

“Atles, Mapa de Mapes” és una temptativa de portar al Bòlit_PouRodó les imatges, els textos, els gestos i els sons de l’incert camí cap a l’escola. Del camí de cada estudiant i del mapa que traça en desplaçar-se diàriament o de la traça que deixa cada desplaçament. 

A diferència de la passarel·la sobre el torrent per on només es pot anar o tornar, un camí està sempre traçat sobre infinitud d’opcions i sempre es pot fer altrament. És precisament per això que comporta riscos, que ens pot fer por i que en definitiva assenyala la direcció dels primers passos de la identitat i de la llibertat.

Cada dia joves noies i nois surten de casa seva per anar a l’escola. El seu camí és personal, de cada un, de cada una. Totes i tots van al mateix lloc, però des de llocs diferents i per camins que no necessàriament coincideixen: com a la vida. 

A través del camí que fa per anar a l’institut, cada estudiant ha burxat en la incòmoda pregunta: com he arribat aquí?  Qui soc jo? Qui és qui camina? Han pouat en l’especificitat de cada cos, de cada so, de cada mirada intencionada.

“Atles, Mapa de Mapes” ha estat una aventura per explorar i descobrir no terres remotes sinó l’entorn més immediat, anar de viatge a casa i tornar més ric, senyora o mestre d’un mapa de moltes dimensions. Juntes les artistes, els joves estudiants i jo hem mirat de repoblar més intensament el lloc que habitem al món, i més concretament el camí que cada dia ens duu a l’escola.

Clara Garí

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h