Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Palau de Vent - Exposicions 2022 | Bòlit

Palau de Vent

Lúa Coderch

Del 15 d’octubre de 2022 al 22 de gener de 2023

Bòlit_StNicolau

Projecte premiat ex aequo juntament amb 'Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por' de Mireia Sallarès a la 7a Edició del Premi de Videocreació, organitzat per la Xarxa de centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i el LOOP Festival.

Existeixen formes de desorientació que no es relacionen tant amb trobar o buscar una direcció en l’espai o el temps com amb l’experiència d’una pèrdua de sentit més difusa i profunda. Lluny de tractar grans gestes èpiques, Palau de vent és una exploració de la qüestió de la desorientació, un desencaix vital que es viu com individual, però que en realitat és compartit, i que deriva del desajust que es produeix en comprovar que els relats que estructuren les nostres vides són una mena de profecies contemporànies, caduques però vigents, que mai acaben de complir-se. El projecte videogràfic adopta de forma lliure l’estructura d’una tragèdia clàssica, on una protagonista sense rostre transita per un paisatge nocturn, com en un somni, i la narrativa sembla suspesa en el temps, sense un desenllaç i sense lliçó moral. A mode de cor, l’acompanyen tres personatges dubtosos i esquius, fruit de la revisió de la figura de la sirena mitològica: veus que representen alhora el coneixement, l’atracció i el perill, però també la possibilitat de traçar un sentit i una cardinalitat pròpies.  

Programa públic

“No siguis tu mateix”
Conferència d’Eudald Espluga, autor de “No seas tú mismo” 
Dimecres 9 de novembre 18.30 h
Auditori de La Mercè
Aquesta conferència forma part de la trilogia sobre la desorientació vital i la pressió que les normes i la productivitat capitalista exerceixen sobre les persones titulades ‘Elogi del desori’. En aquesta sessió, Eudald Espluga, reflexionarà entorn del seu assaig No seas tú mismo, on dissecciona la generació millenial en clau autobiogràfica i visibilitza com el cansament i el malestar poden ser també subversius.

Visita comentada a “Palau de Vent”
Dissabte 26 de novembre 12 h
Bòlit_StNicolau
A càrrec de Lúa Coderch, artista

Palau de Vent - Exposicions 2022 | Bòlit

PALAU DE VENT

Dates:
Del 15/10/2022 al 22/01/2023

Inauguració:
Dijous 27 d'octubre, a les 19 h
Al Bòlit_StNicolau

Lloc:
Bòlit_StNicolau

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h