Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Ocupar una plaça menys - Exposicions 2021 | Bòlit

Ocupar una plaça menys

Del 29 de juliol al 29 d'agost de 2021

Bòlit_PouRodó

Aquesta exposició recull l'experiència de la darrera edició de la Beca d'Intercanvi entre el Bòlit i el Projecte Rad'Art de Sant Romano a Itàlia, amb un projecte sobre l'experiència quotidiana del desplaçament en relació amb el territori, la identitat i el capital.

Durant l'intercanvi, les artistes van adquirir una furgoneta finançada en gran part per la beca, amb la que van realitzar el viatge d'anada i tornada entre els dos centres d'art.

Rosell i Domingo mostren part de les reflexions que sorgeixen de performativitzar el trajecte com una forma encarnada d'habitar les tensions del territori i la seva producció. Una lectura política de la necessitat de desplaçar-nos i cuidar-nos per sobreviure.

Roc Domingo (Lleida 1992). Tècnic superior en Disseny i Il·lustració per l'Escola Municipal de Lleida, graduat en Belles Arts  i màster de Formació del Professorat de Secundària per la Universitat de Barcelona. 

Marta Rosell Chust (Barcelona, 1995). Artista i educadora. Graduada en Belles arts (UB), màster en Antropologia i Etnografia (UB) i màster de Formació del Professorat de Secundària. 

Com a col·lectiu duen a terme diferents projectes de manera conjunta des de 2015. 

Els seus projectes artístics es generen com a resposta i procés de recerca. A partir de les diferents realitats d'un context, posen en diàleg les contradiccions, les situacions enteses com a habituals, les identitats construïdes del marc on s'inscriuen, així com d'altres qüestions que els travessen de manera col·lectiva: el lloc on viuen arran de l'inici de l'estat d'alarma, les vies de comunicació i la producció i contemplació del paisatge sobre el territori. 

Han realitzat residències artístiques a Casa Tres Patios (Medellin, Colòmbia) amb el suport de la Sala d'Art Jove (Barcelona), a Rad'Art (Itàlia), al projecte educatiu Bòlit Mentor (Girona) i a Experimentem amb l'Art (Barcelona). Ara mateix estan realitzant el projecte educatiu L'Anomalia a les sales de L'institut d'Estudis Ilerdencs (Lleida).

Recentment han estat seleccionades com a finalistes al premi Miquel Casablancas 2021, i han rebut la beca Konvent 100% per a realitzar una residència artística durant el mes de agost al Konvent.0. També participaran al programa Commutació #8 de Cultural Rizoma a Celrà. 

Ocupar una plaça menys - Exposicions 2021 | Bòlit

Ocupar una plaça menys

Dates:
Del 29/07/2021 al 29/08/2021

Inauguració:
Dijous 29 de juliol. a les 19 h
Inscripcions gratuïtes a bolit@ajgirona.cat o 972427627    

Lloc:
Hall del Bòlit_PouRodó

Artistes:
Marta Rosell Chust i Roc Domingo Puig

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Tancat fins al 24 d'abril:
Degut a tasques de manteniment, l'espai del Bòlit_PouRodó romandrà tancat fins dimecres 24 d'abril 2024. Disculpeu les molèsties.

Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h