Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

En Construcció - Exposicions 2020 | Bòlit

En Construcció

Bòlit Mentor 2019/2020

Del 21 de novembre de 2020 al 10 de gener de 2021

Hall del Bòlit_PouRodó

El projecte "En Construcció", que analitza el tema de la identitat, es va plantejar com un joc de conceptes que s'entrellacen i es complementen. Al llarg dels mesos de residència als instituts (tardor 2019 i hivern 2020), les artistes van treballar cadascuna d'elles amb un grup diferent: Mireia Ferron amb 4rt ESO (Institut Santiago Sobrequés); Azucena Moya amb 1r Bat. Artístic (Institut Josep Brugulat) i Ingrid Riera amb 4t ESO (Institut Carles Rahola).

L'objectiu comú era conèixer un grup d'estudiants i fer recerca entorn la pregunta: qui sóc?, utilitzant l'art com a eina. Per arribar a respondre una pregunta tan complexa, cada artista per mitjà de la seva disciplina va proposar un seguit d'exercicis individuals i col·lectius obrint espais de diàleg i de creació.  I el joc va ser precisament un dels pilars de tot aquest treball: conèixer-se i descobrir-se mitjançant l'atzar i la cooperació, creant un ampli ventall de possibilitats, un trencaclosques comú.

L'arribada de la COVID-19, que va provocar la suspensió de l'activitat docent i el tancament dels equipaments culturals, va fer que les obres realitzades conjuntament pels estudiants i les artistes no es poguessin completar i que el projecte expositiu no es pogués dur a terme al mes de maig, tal com estava previst.

Per aquest motiu es va reformular la proposta creant una plataforma virtual que es va convertir en un gran recull d'idees latents i la qual es van desenvolupar en línia mitjançant la web https://enconstrucciobolit.com/ fins a la present exposició.

En aquesta ocasió, cada artista ha seleccionat i exposat una peça realitzada conjuntament amb l'alumnat. També hi ha una obra col·lectiva que planteja on estan totes les idees sorgides durant el procés de creació i que posa en dubte el que s'ha pogut materialitzar i el que no. De fet, aquesta és la reflexió que engloba tota l'exposició, sota el lema: "Qualsevol semblança amb la realitat és una coincidència aleatòria amb la ficció". En conseqüència, jugant amb el buit i el ple, es busca visibilitzar com s'han anat transformant les propostes del Bòlit Mentor des dels seus inicis fins a la finalització de l'experiència.

En Construcció - Exposicions 2020 | Bòlit

EN CONSTRUCCIÓ

Dates:
Del 21/11/2020 al 10/01/2021

Lloc:
Hall del Bòlit_PouRodó

Artistes:
Mireia Ferron, Azucena Moya i Ingrid Riera

Comissària:
Maria Soler

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h