Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Ascension - Exposicions 2019 | Bòlit

Ascension

Bill Viola

Del 4 d'octubre de 2019 al 5 de gener del 2020

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Per segona vegada Bill Viola exposa al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, on el 2009 es va exhibir The Messenger al Bòlit_StNicolau en el marc del Festival de Músiques Religioses de Girona i en relació amb el Premi Internacional Catalunya amb què es va distingir l'artista.

En aquesta ocasió, Bill Viola presenta una obra emblemàtica de la seva trajectòria, Ascension, una videoinstal·lació sonora creada l'any 2000. En aquest vídeo la quietud d'un paisatge aquàtic es trenca quan un home completament vestit s'hi tira de cop. Acompanyat per un esclat de so i una explosió lluminosa de bombolles i turbulències, es va enfonsant de mica en mica amb els braços estesos, el cost inert i immòbil. Un flux de bombolles brillants ascendeix cap a la superfície agitada, mentre hi entra un ample raig de llum. Quan l'home és a mitja alçada, el seu descens s'alenteix fins a aturar-se, i el cos queda surant. Tot seguit torna a pujar de mica en mica, fins que arriba a la superfície. Quan comencen a sortir-li bombolles de la boca torna a iniciar el seu descens involuntari per enfonsar-se en les profunditats on es perd en la foscor, mentre el paisatge recobra la seva placidesa.

L'exposició es produeix gràcies a la col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera en el marc de l'exposició "Bill Viola. Miralls de l'invisible", que se celebrarà a La Pedrera, comissariada per Kira Perov i Llucià Homs, i amb l'assessorament de Víctor García de Gomar, en les mateixes dates.

Amb motiu de la mostra, es desplegarà la "Ruta Bill Viola" amb altres propostes expositives i activitats al Museu de Montserrat, Museu Episcopal de Vic, PLANTA Fundació Sorigué de Balaguer, Palau de la Música i Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

______________

Bill Viola, Ascension (Ascensió), 2000
Instal·lació de vídeo i so, 10'
Intèrpret: Josh Coxx

Ascension - Exposicions 2019 | Bòlit

Ascension

Dates:
Del 04/10/2019 al 05/01/2020

Inauguració:
Divendres 4 d'octubre de 2019, a les 12 h

Lloc:
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Artista:
Bill Viola

Comissaris:
ictor Garcia de Gomar i Carme Sais

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Tancat fins al 24 d'abril:
Degut a tasques de manteniment, l'espai del Bòlit_PouRodó romandrà tancat fins dimecres 24 d'abril 2024. Disculpeu les molèsties.

Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h