Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Un món paral·lel - Exposicions 2018 | Bòlit

Un món paral·lel

Del 16 de juny al 23 de setembre de 2018

Bòlit_LaRambla  Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

"Des de la seva introducció l’any 2008, Google Street View (GSV) ha palesat la idea que internet ens ofereix una bifurcació a l’accés visual de la realitat. Fins ara havíem d’esbrinar la configuració dels espais públics visitant-los físicament, però amb aquesta nova eina d’experiència virtual, sense bellugar nos de davant de la pantalla de l’ordinador, podem obtenir la mateixa informació. GSV ens proporciona, doncs, una percepció en diferit i de segona mà (o de segon ull) de qualsevol lloc transitable sobre el planeta.

Els efectes que se’n deriven són molt pràctics per als usuaris, i per aquest motiu GSV ha esdevingut tan popular com a sistema per localitzar adreces o per identificar racons concrets. Però també ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat, i ha incentivat, així, nombrosos projectes d’artistes contemporanis: la disponibilitat i la contingència de les imatges obtingudes de la interfície GSV generen una substància visual inèdita –la representació virtual de la realitat– que convida a ser bussejada críticament i plàsticament.

Els projectes de nou artistes –Andrés Galeano (Mataró/Berlín), Albert Gusi (Castellbisbal), Roberto Feijoo (Barcelona), David Mayo (Sevilla), Alberto Salván (Madrid), Txema Salvans (Barcelona), Ruben Torras Llorca (Sant Vicenç de Montalt), Bárbara Traver (València) i Azahara Cerezo (Girona) – recorren un ampli ventall d’opcions tot explorant qüestions de percepció del territori, paisatge, tecnologia i representació virtual de la realitat."

Joan Fontcuberta, comissari de l'exposició. 

La itinerància d l'exposició col·lectiva, produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts, ha estat organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa d'Exposicions Itinerants 2017-2018.

Un món paral·lel - Exposicions 2018 | Bòlit

UN MÓN PARAL·LEL

Dates:
Del 16/06/2018 al 23/09/2018

Inauguració:
Dissabte 16 de juny, a les 12 h

Lloc:
Bòlit_LaRambla, Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Artistes:
Andrés Galeano, Albert Gusi, Roberto Feijoo, David Mayo, Alberto Salván, Txema Salvans, Rubén Torras, Bárbara Traver i Azahara Cerezo

Comissari:
Joan Fontcuberta

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h