Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Lloc, memòria i salicòrnies - Exposicions 2018 | Bòlit

Lloc, memòria i salicòrnies

Del 14 de desembre de 2018 al 13 de gener de 2019

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

En el marc del projecte Life Pletera, promogut per procedir a la desurbanització i restauració de la maresma de la Pletera a Torroella de Montgrí (vegeu www.lifepletera.com), s'ha produït una anomalia: incorporar a aquest procés de regeneració natural una sèrie d'intervencions artístiques dessota l'epígraf Lloc, memòria i salicòrnies.

El propòsit d'aquestes intervencions no és gens habitual. Una estratègia ordinària faria pensar que, tal com s'esdevé en molts entorns urbans, l'art apareix a posteriori, quan l'actuació científica, seriosa i professional ja ha enllestit la feina i es considera interessant injectar unes empremtes de caràcter estètic que museïtzin l'entorn objecte de l'actuació per tal de fer-lo més atractiu. En aquest cas, la metodologia de treball ha estat del tot diferent. Els projectes artístics s'han plantejat com a processos de recerca desplegats durant i en l'interior mateix del procés de regeneració natural, per afavorir d'aquesta manera que l'aproximació a l'entorn dels uns (científics) i dels altres (artistes) esdevingui un diàleg capaç de reorientar la tasca de tots els protagonistes.

Darrere de les  intervencions aplegades a Lloc, memòria i salicòrnies bateguen múltiples objectius: imbricar l'acció cultural en l'interior d'un projecte de caire científic; contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa; afavorir una aproximació a les memòries del lloc; problematitzar la pròpia idea de regeneració, i contribuir a la difusió d'una intervenció paisatgística amb vocació pública.

Els artistes que han participat al projecte són Jordi Morell, Esteve Subirah, Joan Vinyes, Ivó Vinuesa i Isadora Willson. 

Aquesta exposició és una adaptació de la que es va poder veure al Museu de la Mediterrània del 19 de maig al 27 de juny de 2018.    

Lloc, memòria i salicòrnies - Exposicions 2018 | Bòlit

LLOC, MEMÒRIA I SALICÒRNIES

Dates:
Del 14/12/2018 al 13/01/2019

Inauguració:
Divendres 14 de desembre, a les 19 h

Lloc:
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Artistes:
Ivó Vinuesa, Isadora Willson, Jordi Morell, Esteve Subirah  i Joan Vinyes

Comissari:
Martí Peran

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h