Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Sing a song on desk - Exposicions 2015 | Bòlit

Sing a song on desk

Metàfores narratives des de la música

Beca Primer Comissariat Bòlit

Del 26 de novembre al 22 de desembre de 2015

Sala d'exposicions - Centre Cultural La Mercè


Artistes: Isaura Creus, Lena Laguna, Cristina Lliurat, Lídia Martí, Lourdes Mondéjar, Ingrid Riera i Haili Wang

Comissari: Daniel Gasol

Disseny gràfic: Jordina Juncosa, Alba Quintana i Ignasi Serrat

"Cada vegada que he entrat al taller d'un artista he escoltat la música que sonava, i les peces es dotaven d'una dimensió quotidiana, d'un discurs tractat per la lletra de les cançons, propera, que creen uns escenaris que recorden els videoclips"

Extracte d'una conversa entre A.M. i D.G. 2015


Aquesta exposició investiga les relacions que s'estableixen entre la música que consumeixen els artistes contemporanis presentats, a fi que l'espectador entri en l'univers del creador com un consumidor d'idees que poden influenciar en la seva tasca creativa.

Mitjançant el recorregut, es poden apreciar aquelles lletres de cançons que l'artista escoltava mentre realitzava la peça presentada. Es tradueixen d'alguna manera algunes idees en un altre tipus de format, que ha afectat la idea de l'obra, tant en el seu procés creatiu com en la seva forma final.

Per tal de conformar la informació presentada, es va fer un debat entre els artistes i el comissari, per tractar el tema, organitzar-lo en un mapa conceptual que veiem en l'espai emprat per al debat.

El debat mostra els interessos dels creadors enfront de la informació rebuda i els posa en comú com a persones vinculades a l'art. Es construeix mitjançant l'intercanvi d'experiències, una forma de retratar un context cultural influenciat per altres formes de creació més populars que creen retrats dels artistes, els seus tallers i les fonts emprades per desenvolupar tasques creatives entorn de l'art contemporani.

Daniel Gasol, comissari