Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Fairy Tales - Exposicions 2015 | Bòlit

Fairy Tales

Del 6 de febrer al 22 de març de 2015

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

"Fairy tales" és una mostra col·lectiva que presenta diverses maneres d'acostar-se a la narrativitat i a la ficció des de les arts visuals: fotografies que reconstrueixen moments històrics, pintures que evoquen móns complexos, vídeos amb inversemblants relats biogràfics...

Artistes que possibiliten una opció narrativa, una història possible, amb treballs fàcils d'interpretar en primera instància però difícils d'esgotar en la seva multiplicitat de lectures. Obres que sedueixen a l'espectador per la seva capacitat de provocar nous relats però que també proposen opcions crítiques per avaluar la posició de l'observador i la del creador. Davant d'aquests treballs ens preguntem per la memòria del lloc, per la biografia dels personatges, pel sentit de les accions, per la versemblança del que es presenta, pels detalls que omplen les escenes i que, sovint, són el motor que impulsa el nostre interès. Necessàriament, una cosa porta a l'altra i depèn de cada espectador acabar d'omplir l'abans i el després. I, de rerefons, una desconfiança compartida respecte als relats amb veritats absolutes i amb solucions senzilles.

La tria dels artistes i dels projectes no respon a una idea hegemònica ni a un discurs unívoc sota el qual s'articula el sentit. Composen un mapa volgudament heterogeni però suposen un mosaic significatiu de punts de vista on podem trobar-hi afinitats electives: comparteixen una certa idea de desplaçament, d'equívoc que provoca estranyaments, de voluntat de provocar canvis en les expectatives, de diàleg entre el que sembla un diagnòstic de la realitat i el que s'escapa d'ella, de fissures i paradoxes, de confrontació amb un món divers i polièdric... Com alguns contes tradicionals que amaguen sota la seva linealitat un moment d'inquietud i sorpresa que els obre a noves i variades interpretacions. Com un conte de fades més accidentat del que és habitual.

David Santaeulària, comissari

Fairy Tales - Exposicions 2015 | Bòlit

FAIRY TALES

Dates:
Del 06/02/2015 al 22/03/2015

Inauguració:
Divendres 6 de febrer de 2015 a les 19h

Lloc:
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

Artistes:
Verónica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà

Comissari:
David Santaeulària

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h