Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Corrent continu - Exposicions 2014 | Bòlit

Corrent continu

Lectures de paisatges

Del 6 de juny al 31 d'agost de 2014

Bòlit_StNicolau


Artistes: Jorge Fuembuena, Alicia Kopf, Jennis Li Cheng Tien, Jordi Morell, Tomás Pizá, Aleix Plademunt, Andrés Senra i Esteve Subirah

Comissaris: Carme Sais, Tomeu Simonet i Nadège You

Inauguració: divendres 6 de juny a les 19h

Aquesta exposició mostra treballs d'una selecció d'artistes vinculats als centres  Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona i Addaya, Centre d'Art Contemporani d'Alaró que tenen en comú el seu interès en la creació d'imatges narratives a l'entorn del paisatge.

Les línies de treball de Jorge Fuembuena, Alicia Kopf, Jennis Li Cheng Tien, Jordi Morell, Tomás Pizá, Aleix Plademunt, Andrés Senra i Esteve Subirah tenen com a denominador comú el paisatge, natural o urbà, en el qual es posen de relleu diferents formes d'intervenció i relacions humanes. La mirada crítica d'aquests autors analitza, a través de la imatge, uns espais que, a cop d'ull, no aporten més informació que la seva natura o presència física. Espais que atrauen la nostra atenció per impel·lir-nos a indagar què succeeix en aquests llocs o a qüestionar-nos sobre com allò que succeeix en un paisatge altera la nostra visió i reflexió sobre l'espai representat. Són artistes als quals interessa analitzar i reflexionar sobre la capacitat narrativa de les imatges. Les obres que presenten són resultat d'investigacions, de viatges, de residències artístiques, d'exhaustives recerques i experiències, ja siguin personals i/o a través de tercers. Obres que, en alguns casos, poden arribar a tenir, sense aparentar-ho, una forta càrrega crítica i política. Utilitzen recursos creatius com són l'aproximació al documentalisme, la reflexió sobre la veracitat dels testimonis, la recerca de significats dels llocs i de les accions, la creació de sèries narratives i visuals, la recuperació d'imatges d'arxiu o de materials trobats, la intervenció de la memòria i l'experiència del públic en la interpretació de l'obra, etc.

Aquesta exposició vol establir un diàleg entre nosaltres i els autors, entre les imatges i la nostra memòria, entre la mirada i la reflexió. Queda oberta, doncs, a noves lectures, les vostres.

Carme Sais Gruart, Tomeu Simonet i Nadege You
Comissaris