Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Reel-Unreel - Exposicions 2013 | Bòlit

Reel-Unreel

Del 23 d'octubre de 2013 al 4 de gener de 2014

Bòlit_StNicolau

Francis Alÿs


Comissària: Carme Sais

Inauguració: dimecres 23 d'octubre, a les 19h

Reel-Unreel és una videoprojecció que recorre la ciutat afganesa de Kabul, una mirada documental de descoberta de la ciutat i de denúncia de l'aniquilació cultural. La pel·lícula retrata i documenta la realitat d'una ciutat castigada pels anys de guerra i n'evidencia la situació de pobresa així com la barbàrie de la destrucció del patrimoni per part de l'integrisme ideològic i religiós dels talibans.

El títol de la peça, Reel-Unreel, una de les obres més destacades de la dOCUMENTA de Kassel 2012, fa referència al joc de superposicions entre l'acció cinematogràfica que s'hi desenvolupa i la ciutat real i, de retruc, a la tergiversada imatge que de l'Afganistan en donen els mitjans de comunicació occidentals.

Francis Alÿs és un artista belga resident a Mèxic amb una obra multidisciplinar que inclou la fotografia, el vídeo, l'acció, l'escultura, la instal·lació, etc. Alÿs elabora el seu discurs a partir de temes i recursos metafòrics com són la ciutat, el joc, els animals del carrer, la frontera, la immigració, la pobresa, la violència o la barbàrie.

www.francisalys.com