Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Ænvers Girona_Mapes intangibles - Exposicions 2012 | Bòlit

Ænvers Girona_Mapes intangibles

Bòlit_Residents
Bòlit Mentor 2012

De l'11 d'abril al 20 de juny de 2012

Institut de Secundària Carles Rahola (Girona)

Una activitat educativa basada en l'experiència

Amb l'objectiu d'establir la connexió fructífera i de futur entre els centres de producció cultural i artística i els centres docents de la ciutat, Bòlit_Residents combina creació i educació, amb un programa pilot basat en l'experiència i que pren com a referent "En Residència. Creadors als instituts de Barcelona" impulsat per l'ICUB i en funcionament des del 2009.

Objectius

Seguint amb la seva vocació de construir discurs, vincles i diàleg amb el seu context, el Bòlit pren l'educació com un dels àmbits des d'on actuar i treballa pel foment de nous públics i de la pràctica de la creativitat, en el si de la societat. 

Amb Bòlit_ Residents es vol, d'una banda, donar a conèixer als estudiants totes les vessants en la producció de l'art contemporani: conceptualització, preparació i investigació, la materialització, documentació del procés creatiu, etc., així com la presentació pública en el marc d'un espai expositiu professional. D'altra banda, estimular la creativitat, sensibilitat i capacitat d'anàlisi dels alumnes, i alhora impulsar la vinculació activa dels instituts d'ensenyament amb la innovació i l'experimentació, mitjançant les pràctiques artístiques contemporànies.

Alumnes i professors d'un institut d'educació secundària de la ciutat són invitats a conèixer de primera mà les pràctiques artístiques contemporànies, tot assistint al procés de creació d'una obra i alhora al disseny del projecte expositiu del Bòlit on es presentarà. Amb la participació de la direcció del Bòlit i dels responsables del comissariat de l'exposició, un dels artistes de l'exposició en preparació és acollit en residència durant tres mesos a l'institut, per compartir el procés de recerca i creació amb estudiants i educadors. Un cop finalitzat el taller, l'artista produeix la seva obra. Posteriorment, l'artista es retroba amb alumnes, professors, curadors i l'equip del Bòlit per assistir al final del procés, el muntatge i presentació pública de l'obra a l'espai expositiu.

1a edició - Resultats

Prenent com a temàtica un dels eixos d'investigació del Bòlit, la ciutat de Girona, un grup d'estudiants de segon d'ESO i els seus docents de l'àrea d'arts visuals han tingut contacte directe i continuat amb una artista i el seu treball, en una experiència inèdita fins ara a la ciutat.

Bòlit_Residents s'ha desenvolupat per primera vegada a l'Institut Carles Rahola entre l'11 d'abril i el 20 de juny de 2012 amb la residència de l'artista Marta Negre (Santa Coloma de Farners, 1973) i la col·laboració de l'investigador i creador sonor Martí Ruiz Carulla (Barcelona, 1982), coincidint amb la preparació i evolució del projecte expositiu del Bòlit Ænvers Girona_Mapes intangibles, comissariat per Flora Bacquelaine (Girona, 1976).

Ara presentem els materials generats pels alumnes en un entorn expositiu real,  l'exposició Ænvers Girona_Mapes intangibles, juntament amb l'obra de Marta Negre, gestada a partir del procés compartit amb els estudiants.

Vídeo: Ænvers Girona_Mapes intangibles - Exposicions 2012 | Bòlit

Ænvers Girona_Mapes intangibles - Exposicions 2012 | Bòlit

Ænvers Girona_Mapes intangibles

Dates:
De l'11/04/2012 al 20/06/2012

Lloc:
Institut Carles Rahola

Artistes:
Alumnes de l'institut, residència de l'artista Marta Negre (Santa Coloma de Farners, 1973) i la col·laboració de l'investigador i creador sonor Martí Ruiz Carulla (Barcelona, 1982)

Comissari:
Flora Bacquelaine