Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Estil indirecte - Exposicions 2012 | Bòlit

Estil indirecte

Del 10 de febrer al 29 d'abril de 2012

Bòlit-SantNicolau

Jordi Colomer, Adrià Julià, David Maljkovic, Chris Mottalini, Javier Peñafiel, Peter Piller, Thomas Steinert i Eve Sussman & Rufus Corporation


Comissari: Martí Peran

Inauguració: dijous 9 de febrer, a les 19.30 h

Una coproducció de: el Bòlit amb la Fundació Foto Colectania 

Ho patrocina: Fundació Banc Sabadell

L'estil indirecte és aquella modalitat narrativa en la qual el narrador s'apropia de la veu dels personatges, per editar-la de manera subordinada a la seva pròpia posició. Amb aquesta mena de gest, la cultura contemporània intenta pal·liar una deficiència molt concreta: la urgència de futurs.

En efecte, mitjançant un estil indirecte, diferents episodis passats, carregats encara d'esperança i possibilitats per projectar-los cap al demà, són revisats i reformatats a la manera de recordacions capaces d'assaltar el present, sacsejar la linealitat de la història i obrir estats de somni futurs.

El mitjà fotogràfic, mitjançant la utilització del collage que recompon retalls de materials, de narracions i de geografies, s'ha convertit en un eficaç instrument per assajar aquesta impacient (re)construcció política de nous horitzons. L'exposició "Estil indirecte" reuneix diferents treballs resolts en aquesta tensió entre la memòria i la predicció.