Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El programa SMObilitza’t proposa 21 activitats gratuïtes entre setembre i desembre per millorar l’ocupació laboral 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer de manera telemàtica a través del web municipal.

L’Ajuntament de Girona ha programat un total de 21 activitats gratuïtes per al darrer trimestre del 2024, entre setembre i desembre, amb l’objectiu de millorar l’ocupació laboral de la ciutadania. Es tracta del programa de capacitació laboral SMObilitza’t del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), que busca oferir eines i recursos a la població per a la recerca de feina, promoure l’autoconeixement i la definició d’objectius laborals concrets i realistes, i oferir informació actualitzada dels principals sectors d’ocupació.

“Des de l’SMO tanquem l’any amb la nova programació trimestral de l’SMObilitza’t. Oferim eines per garantir que tothom pugui construir un present i un futur millors. Eines actualitzades per assegurar que totes les persones accedeixin a feines de qualitat”, ha destacat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert i Rubio.

Les inscripcions a les activitats ja estan obertes i es poden fer de manera telemàtica a través de l’agenda web del Servei Municipal d’Ocupació, seleccionant el taller al qual es vulgui assistir. El tret de sortida de la programació serà el 16 de setembre i s’allargarà fins al 16 de desembre.

En funció del seu propòsit, l’SMObilitza’t ofereix quatre tipus de càpsules formatives. La primera és FeinaLab, unes sessions pràctiques orientades a adquirir i optimitzar eines, tècniques i recursos per a la recerca de feina. Durant aquesta tardor es treballaran aspectes com la utilització de la intel·ligència artificial per transformar el currículum o impulsar la marca personal, saber destacar els punts forts de l’aspirant i acreditar competències, conèixer les millors aplicacions per a la recerca de feina, trobar aquelles ofertes difícils de localitzar o poder afrontar preguntes trampa en una entrevista de feina.

En segon lloc, hi ha Ocupacions amb opcions (O2), que consisteix en converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils de demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori. Aquest trimestre, les xerrades seran sobre les oportunitats laborals que ofereix una empresa de cosmètica natural amb seu a Àustria, les vies d’accés i requisits per treballar al sector públic, el servei extern que fa la recollida de residus a la ciutat Girona+Neta i sobre casos reals de persones i empreses que han trencat estereotips de gènere en l’àmbit laboral.

En la categoria d’Aula de competències, es duran a terme tallers dirigits a la millora de les competències transversals de les persones participants. En aquesta ocasió, les activitats se centraran a trobar maneres de potenciar les competències transversals, en la gestió emocional per a la recerca d’ocupació i en l’ús de la creativitat per trobar feina. A part, s’ha programat una doble sessió adreçada a majors de 45 anys, un dels col·lectius amb més persones en situació d’atur, per fer aflorar els talents de cadascú i adquirir eines per reinventar-se malgrat l’edat.

Per últim, la quarta tipologia és SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos a l’hora d’iniciar o fer créixer un projecte empresarial, centrant-se en els nous models d’emprenedoria, com són l’economia social i solidària. Aquest trimestre, l’SMOemprèn inclou sessions sobre les bases que cal tenir en compte per engegar un projecte i les formes jurídiques que poden presentar, la innovació en els àmbits de l’economia social i solidària i de la propietat industrial, les vies de finançament empresarial i sobre comptabilitat bàsica per a professionals autònoms/es.

Podeu consultar les activitats i trobar tota la informació del programa al web del Servei Municipal d’Ocupació (SMO).

PDF de la programació
Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 134 resultats.