Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i MicroBank signen un conveni de col·laboració per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

En virtut de l’acord entre les dues entitats, s’afavoreix la igualtat d’oportunitats a través d’una línia de finançament que fomenta l’emprenedoria entre els col·lectius amb més dificultats

Imatges de la signatura del conveni amb la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, i la directora general de MicroBank, Cristina González Viu.

L’Ajuntament de Girona i MicroBank han signat un conveni de col·laboració per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora. La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica del consistori, Gemma Geis i Carreras, i la directora general de l’entitat, Cristina González Viu, han formalitzat la col·laboració per tal de facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. 

Incentivar l’autoocupació i l’emprenedoria a través de la fórmula dels microcrèdits és un dels objectius prioritaris de la nostra regidoria. Fins ara s’ha donat suport a la creació d’un total de 24 empreses finançades mitjançant aquests microcrèdits des del 2018. Aquestes xifres són una gran notícia perquè fomenten l’emprenedoria i donen suport al teixit empresarial de la ciutat que és clau. Travar aquestes aliances de col·laboració és important pel desenvolupament econòmic del teixit productiu i pel progrés social gironí. La nostra prioritat és ajudar les persones emprenedores i l’Ajuntament hi ha de tenir un paper actiu, de lideratge i de funció tractora”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras. 

Gràcies a aquest acord, s'estableix una línia de finançament d'un milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En virtut d’aquesta col·laboració, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Les persones beneficiàries seran professionals autònoms i autònomes i microempreses amb menys de deu treballadors/ores i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els i les sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 30.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament de Girona.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, i hi poden accedir persones mancades de garanties i avals.

A través d'aquest conveni, l'entitat es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

L’Ajuntament de Girona té com a finalitat fomentar l'emprenedoria i donar suport al teixit empresarial de la ciutat. El suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial es realitza des del Servei Municipal d'Ocupació (SMO), a través de Girona Emprèn, que ofereix informació, orientació, assessorament i formació per a la creació i consolidació d'empreses així com assessorament i mediació financera.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. MicroBank té com a missió contribuir al progrés i el benestar de la societat facilitant finançament a aquells col·lectius i projectes on es generi un impacte social.

Tornar